Wysłany: Wto Maj 08, 2007 11:52
Korzystanie z tej szukajki jest wrecz uciazliwe i nie ma sie co dziwic ze wiara nie szuka, wpisujac jakis temat wychodzi wszystko tylko nie to co trzeba. Moze jakas inna szukajka by sie sprawdzila?
szukajka jest taka jak każda inna tylko że trzeba chcieć poszukać
O to to słowo kluczowe w tym zdaniu "chcieć" Czasem trzeba np. wywalić polskę literki, czasem poszukać poprzez inne słowa i się da
Życie to nie je bajka
Korzystanie z tej szukajki jest wrecz uciazliwe i nie ma sie co dziwic ze wiara nie szuka, wpisujac jakis temat wychodzi wszystko tylko nie to co trzeba. Moze jakas inna szukajka by sie sprawdzila?
www.google.com też Ci wiele wyników podaje. Czy to oznacza, że jest zły? Raczej odwrotnie.
Skuteczność rezultatów wyszukiwania wynika ze sformułowanego zapytania.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
No owszem
No nie, więc jednak nie miały kontroli trakcji, zresztą R45 też chyba nie. Byla i jest w MG ZS.
GG napisał/a:
Jak sprawdzić czy mam w autku kontrolę trakcji?
A skad w ogóle ten pomysł że możesz mieć? Masz jakąś żółtą kontrolkę lub przycisk z płatkiem śniegu lub z trókątem ostrzegawczym wewnątrz niedomkniętego kólka?
Pytam dlatego, że gdy szukałem roverka to raz w roverku 2.0 si sprzedający twierdził, że jest kontrola trakcji, to samo było gdy oglądałem 2 litrowego diselka. Teraz od czasu do czasu przeglądając ogłoszenia trafiam na kontrole trakcji w opisie autka. Dlatego chce się upewnić. Ja kupiłem R420si najbogatszą wersję tzn, skóra, klima, szyberdach, cała elektryka, tempomat itd. stąd moje wątpliwości apropos kontroli trakcji. Ale skłaniam się raczej ku wersji, że jej nie mam, bo z kontrolą trakcji nie zdażałoby się mojej żonie ruszać z piskami ...
Witam – mi sprzedawca tez twierdził że mam kontrole trakcji, i w wydaje mi się ze miał racje, bo z piskiem ruszyć to tez nie mogę, a próbowałem nie raz . Zimą miałem takie wrażenie ze auto czasami traciło jak by grud pod kołami, ale tylko na chwile dosłownie potem wszystko wracało do normy. Ta miałem taki przypadek ze na drodze przede mą jechali gliniarze i nie potrafiąc utrzymać auta, u mnie w tym samym czasie nie odczuwałem problemów z sterownością. Jednak nie ma żadnych dodatkowych kontrolek czy czegokolwiek świadczących o posiadaniu lub nie kontroli trakcji - ale to moze byc wszystko subiektywne odczucie
Stawiam na subiektywne odczucie, ale niemożliwość zapiszczenia mnie dziwi Ja przy ruszaniu bez problemów tracę przyczepność jeśli chcę, a jak jest mokro lub ślisko to nie ma problemów, żeby po gwałtownym dodaniu gazu w zakrecie wewnętrzne koło zaczęło się kręcić ciut szybciej
Witam – mi sprzedawca tez twierdził że mam kontrole trakcji, i w wydaje mi się ze miał racje, bo z piskiem ruszyć to tez nie mogę, a próbowałem nie raz . Zimą miałem takie wrażenie ze auto czasami traciło jak by grud pod kołami, ale tylko na chwile dosłownie potem wszystko wracało do normy. Ta miałem taki przypadek ze na drodze przede mą jechali gliniarze i nie potrafiąc utrzymać auta, u mnie w tym samym czasie nie odczuwałem problemów z sterownością. Jednak nie ma żadnych dodatkowych kontrolek czy czegokolwiek świadczących o posiadaniu lub nie kontroli trakcji - ale to moze byc wszystko subiektywne odczucie
Kontrola trakcji (torsen) było tylko w R620Ti.
Na 100% tego nie masz.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Torsen to nie kontrola trakcji, tylko rodzaj samoblokującego mechanizmu różnicowego, a kontrola trakcji polega na ujęciu gazu lub przyhamowaniu zbyt szybko obracającego się koła w przypadku utraty przyczepności podczas przyspieszania. W każdym razie w 420Si nie ma ani jednego ani drugiego rozwiazania A czy jest wg Ciebie potrzebne?
Torsen był chyba w każdym R z silnikiem benzynowym 2.0 turbo (Tomcat, 620Ti, 820Ti)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum