Wielkie dzięki dla wszystkich a szczególne dla AndrewS'a. Metoda z drewienkiem niezawodna Klin jest na małym kółku i z dorobieniem myślę, że nie było by większego problemu. Odwiert na fi4, gwint, śruba - klin gotowy. jednak u mnie dodatkowo koło wytarło ten pierścień centrujący. Kolejne pytanie gdzie mogę tanio kupić to kółko i koło pasowe (może być z używki)
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 16:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
to wtedy nie masz pewności co do momentu- może być za malo, a może po jakimś czasie zerwie Ci się gwint i prędzej możesz cos uszkodzić, a motyw z hamowaniem na wysokim biegu powinien załatwić sprawę
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
a motyw z hamowaniem na wysokim biegu powinien załatwić sprawę
niestety probowalem tak i jest to za slabe trzymanie, nie ma takiej sztywnosci, wszystko sie ugina kasuja sie luzy , nie ma to jak zablokowac bezposrednio kolo zamachowe, nam udalo sie to przy pomocy jekiejs lyzki, ale i tak jest strach ze sie zeba wylamie, musze sobie dorobic cos do blokowania w miejsce rozrusznika
nam udalo sie w ten sposob utrzymac ponad 160 Nm
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Miałem tez ten problem i przez to wlasnie zmienilem silnik,bo kolo zębate latając z luzem przestawilo pasek rozrzadu o 1 ząbek i jezdzilem tak rok z lekko postukujacymi zaworami (a myslalem ze to popychacze czyli roverowy standart). Silnik jezdzil ale jest slabowity wiec go zmienilem.Zawory dostaly w dupe lekko. Takie czesci najlepiej kupic na allegro ze starych zgniotych poldorowerow z rozbiórki bo sa tanie,a nie ma sensu dorabiac zadnych klinów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum