ZTCW aby auto miało ksenony musi tez mieć spryskiwacz reflektorów (to nie problem) ale też samopoziomowanie w zalezności od obciążenia auta, a to już rzadko spotykane. Więc od strony prawnej chyba nie jest tak lekko jeśli chodzi o wymianę żarowych na ksenonowe.
No niestey mieszkamy w Polsce a tu zawsze jest z czymś problem
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 10:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Te przepisy uważasz za problemowe?
Wybacz, ale ja uważam, że właśnie takie przepisy są potrzebne.
Chciałbyś dostawać xenonami po oczach od nieodpowiedzialnych klientów alleegro i sklepów tuningowych?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Maj 2007 Posty: 200 Skąd: Bojanowo, Leszno
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 11:12
Brt napisał/a:
Przecież montaz palników ksenonowych w lampach przystosowanych do żarówek jest nielegalny i ktoś kto to robi ryzykuje utratę dowodu. Nie napisałeś w swoim poście, ze masz na myśli wymianę żródeł światła we własnym zakresie A ja sie odniosłem do lamp fabrycznych orginalnych i legalnych
Sorki, będę się bardziej pilnował co piszę, żeby nie było nieporozumień. Dokładnie o takie "wiejskie" instalacje mi tylko chodzi, nie o fabryczne. Oryginalne i legalne jak najbardziej popieram.
O to mi chodziło:
http://moto.allegro.pl/it..._hid_od_ss.html
[ Dodano: Wto Maj 15, 2007 12:14 pm ]
Brt napisał/a:
ZTCW aby auto miało ksenony musi tez mieć spryskiwacz reflektorów (to nie problem) ale też samopoziomowanie w zalezności od obciążenia auta, a to już rzadko spotykane. Więc od strony prawnej chyba nie jest tak lekko jeśli chodzi o wymianę żarowych na ksenonowe.
Jest tak jak mówisz, samopoziomowanie + system przesłon w kloszach. Czy spryskiwacze są wymagane to nie wiem, tu chyba bardziej chodzi o komfort w czasie jazdy.
Chciałbyś dostawać xenonami po oczach od nieodpowiedzialnych klientów alleegro i sklepów tuningowych?
Co do świateł to mnie te przepisy nie denerwują, bardziej mnie denerwują ludzie jeżdżący po polskich drogach starymi samochodami które nie nadają się do jazdy
Brt napisał/a:
Pozatym takie przepisy to chyba całą łunię obejmują
Oglądałem kiedyś program Angielski w którym wstawiano Xenony bodajże do Lexusa i to nie były oryginalne Lampy z tego modelu tylkozakupione gdzieś, i o ile dobrze pamiętam była to taka jakby okrojona wersja Xenonów, dawała bielsze światło słabsze ale świeciła mocniej od oryginału, nie oślepiając przy tym ludzi jadących z naprzeciwka (w samochodzie nie było spryskiwaczy) . Cały ten zestaw miał homologację na Anglię.
piter34 napisał/a:
Co do świateł to mnie te przepisy nie denerwują,
A to przepraszam.
Po przeczytaniu tego:
Moloch napisał/a:
...odniosłem wrażenie, że Ciebie denerwują.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 22:10
Ten artykuł doskonale wyjaśnia z jakim rodzajem "xenonów" spotykam się czasami na drodze i jak to świeci.
Obiecałem sobie, że następnym razem jak dorwę klienta to spiszę blachy i zadzwonię na pały. Taka wredna ze mnie bestia (jednak jestem zły)
Naszło mnie coś takiego Może Pan Piter mógłby zamieścić na stronce bądź na forum jakiś poradnik odnośnie Tuningu (chodzi mi dokładniej o to co można zakładać do auta a co nie)
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 15:35
Te są marne i faktycznie, strach myśleć jak to świeci ale porządne lampy "Angel Eyes" z reflektorami soczewkowymi mogłyby fajnie wyglądać:
http://www.allegro.pl/ite...ngel_eyes_.html
Roverek 400 wyglądałby z nimi super
Jeszcze czerwone ringi...
Myślę, że jak coś takiego opracujesz to Piter z przyjemnością umieści to coś na stronie
Kurde gdybym miał neta w domu to bez problemu bym coś przygotował ale jakoś tak nie mam teraz jak tego zrobić jak bede miał neta to się zrobi
UncleAllEvil napisał/a:
Te są marne i faktycznie, strach myśleć jak to świeci ale porządne lampy "Angel Eyes" z reflektorami soczewkowymi mogłyby fajnie wyglądać:
http://www.allegro.pl/ite...ngel_eyes_.html
Roverek 400 wyglądałby z nimi super
Jeszcze czerwone ringi...
Zawsze można coś z lampami zrobić ale w przypadku naszych Roverków mamy taki problem, że firmy typu Hella nie produkują lamp typu eagle eyes
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 22:53
Myślałem już nad zakupem lamp od vectry B lub auta z podobnymi, płaskimi lampami a następnie przełożeniem "bebechów" lampy do klosza z R400 ale nie wiem czy ma sens wywalać tyle kasy na taki "bajer" i jeszcze się z tym mocować. Chyba nie bardzo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum