Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 14:41 [R75] Światła dzienne
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
witam jeśli ktoś by chciał mieć r75 ze stale zapalonymi światłami, żeby nie zapomnieć, jest taka możliwość po prostu trzeba włączyć taką opcje , w module świateł i świecą po przekręceniu kluczyka na pozycje drugą. Super sprawa i oszczędzi się na mandacie
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Cze 11, 2011 20:35, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 14:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 14:51
tak testbookiem. I tylko w modelu 75 . Tak myślę że nasza firma , zorganizuje promocje na usługi testbook, za zaprogramowanie świateł oraz diagnoza wszystkich modułów 100zł. W roverku 75 .
nie mam pojęcia jak z ksenonami
Z załączonym automatem (można wyłączyć) światła się zapalają w momencie rozruchu silnika -jak alternator zaczyna kręcić.
Cytat:
MODUŁ AUTOMATYCZNIE WŁĄCZA ŚWIATŁA PO ROZPOCZĘCIU ŁADOWANIA PRZEZ ALTERNATOR WYŁĄCZA PO ZGASZENIU POJAZDU
Z tego co wiem i widze to w momencie rozruchu silnika wszystko się odłącza radio,światła(gdyby były akuratnie włączone) i całe podświetlanie.
To chyba forma zabezpieczenia, tak że powinno ksenonom nie zaszkodzić, tak na 98% -dwa zostawie se jak by mnie ktoś chciał za tego posta zlinczować
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 19:09
a tak na marginesie to można bardzo dużo zaprogramować w naszych 75 . np automatyczne zamykanie się zamków w drzwiach po przekroczeniu 10 km/h, zmieniarke wprogramować , duże radio i inne . w Swojej 75 chciałem jako kraj przeznaczenia zrobic Polskę ale wywalał komunikat że dla Polski brak w pamięcia auta ustawień emisji spalin (norm ). Szkoda ...
Dodam że ja sobie wprogramowałem światła przez całą dobe oraz dołozyłem elektryczną rolete tylnej szyby (też wymaga programowania), mój miał fabrycznie pociągnięte przewody pod roletę , tylko montaż i guzik i jaki to ładny bajer.
Ostatnio zmieniony przez PHJOWI Czw Maj 17, 2007 19:13, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 10:49
NIE światła podczas wyłączonego alternatora wchodzą w tryb oszczędnościowy tzn, słabiej świecą , tak w każdym bądz razie podał mi testbook przy diagnozie samochodu.
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 10:59
moduł LSM steruje pracą natężenia światła , tak samo jest w przypdku xenonu, np. przy odpalaniu świateł musi minąć chwilka aż xenon się zapali. Właśnie sterownik lsm w połączeniu z modułem komfortu i ecu , steruje elektryką w aucie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum