Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sie 2007 Posty: 94 Skąd: strzyżów
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 21:32 [R 216 1.6 16v coupe targa] Problem z hamulcem
Mam taki mały problemik podczas manewrów na parkingu lub na placu podczas wciskania hamulca słychać pisk nawet jak jest zgaszony silnik ale podczas zwykłej jazdy niema tego efektu mój roverek to 216 1.6 16v coupe targa.
Ile może kosztować wymiana końcówki prawego drążka
Proszę o jakieś sugestie
Ostatnio zmieniony przez kerys Sob Sie 18, 2007 22:10, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 21:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sie 2007 Posty: 94 Skąd: strzyżów
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 16:20
Tak tylko podczas małych prędkości i dużej ilości skrętów i jeszcze jedno w tym czasie można odczuć że hamulec lżej chodzi jak by nie było żadnego oporu czy to jest normalne ja jestem dopiero początkującym użytkownikiem roverka i nie wiem czy ma tak być
Płyn hamulcowy w normie PROSZĘ pomóżcie
sprawdź klocki jaką mają grubość
inna możliwość to może coś Ci wpadło w hamulec i piszczy??
miałem kiedyś w firmowej Fabii mały kamyk w zacisku i piszczało aż głowa bolała
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
już wiem co to piszczy z tyłu mam bebny i nich to piszczy ale sie juz tym nie przejmuję
Jak z tyłu w hamulcach piszczy coś, jak się wciśnie pedał na niepracującym silniku, to ewidentnie winą tego jest mechanizm samoregulacji luzu szczęk w bębnach.
Raz na rok, co najmniej, wypadałoby to rozebrać w atomy, poczyścić, gdzie trzeba lekko posmarować, potem wyregulować i poskładać od nowa, a piszczeć nie będzie. Nie raz zabawiałem się z hamulcami tylnymi w moim Poldoroverze i stwierdzam z pełną odpowiedzialnością, że te "samoregulatory" nie działają i trzeba toto regulować ręcznie, co jest nieco upierdliwe, bo trzeba cały czas zakładać i zdejmować bębny, sprawdzając, czy już się zakleszcza, czy jeszcze nie.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum