Tylko jeśli jest przejechane 80-120 tys. km po poprzedniej wymianie. Jeśli mniej to nie
...dodam jeszcze, że pasek należy zmieniać również z tego względu, że się starzeje.
Dokładne interwały czasowe są podane w technicznym FAQ na stronie klubowej.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
No dzisiaj znowu było wilgotno to i szarpał niesamowicie.
Dwa razy mi nawet zgasł przy ruszaniu spod świateł.
Co zaobserwowałem:
- kłopoty występują po deszczu - kiedy auto stoi nie używane przez jakiś czas (np. 24h)
- szarpanie trwa ok. 10 min jazdy, potem wszystko dochodzi do normy i już jest ok (rozgrzewa się?:)
- nie szarpie (lub szarpie mniej) kiedy jadę z wciśniętym sprzęgłem
wyśledzisz ja po tym kablu, który wychodzi od środka kopułki rozdzielacza,jest na drugim końcu, za silnikiem sporo poniżej kolektora dolotowego
w zasadzie jedynym problemem jest rozizolowanie kabli idących w tamtej wiązce, żeby niczego nie uszkodzić
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum