_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Przykro mi, ale Ci nie wierzę, może i jesteś dyslektykiem, ale nie powinieneś się tym wymigiwać, bo dysleksja to problemy z czytaniem. Owszem wynika z niej często dysortografia, ale o tym nie wspomniałeś. Zatem diagnozuję, jesteś chyba bardziej leniem i Ci się nie chce, bo na pewno zaświadczenia od lekarza nie masz. Przepraszam, że w takim tonie ten post, ale od tego jest na forum sprawdzenie pisowni, żeby ludzie mający z tym problemy nie musieli wertować słowników albo grać innym na nerwach. Może większości młodych ludzi ortografia zwisa i powiewa, ale pomyślcie też o innych, którzy to forum czytają. To zabierze tylko kilkanaście sekund więcej, a o ile lepiej będzie wyglądało i ile nerwów niektórym zaoszczędzi.. Nie bierz tego wszystkiego jako mój atak na Ciebie, wcale tego nie mam na myśli. Przemyśl trochę tą sprawę i spróbuj pomagać sobie narzędziem, które specjalnie do takich potrzeb umieścił na forum Administrator. Pozdrawiam, thef.
thf ale przecież ta fajna opcja nie zaznaczy tego błędu o jakim rozmawiamy.
kolega napisał "morze" zamiast "może". ale obie formy występują w słowniku i są poprawne tylko mają inne znaczenie, a sprawdzanie pisowni na naszym forum nie jest w stanie rozpoznać czy chodziło Ci o "morze" (to ze słoną wodą i statkami) czy "może" (w sensie wahania sie i niepewności)
chyba troszkę za ostro potraktowałes kolegę bo może faktycznie ma problemy z ortografią a opcja sprawdzania pisowni przy wyrazie "morze/może" jest bezużyteczna
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
To akurat wiem, ale błędów popełnia znacznie więcej, nie tylko może/morze. Może i ostro, ale zaznaczyłem, żeby nie brał tego jako atak tylko wskazówkę. Nie denerwuje Was notoryczne olewanie współforumowiczów poprzez niechlujne pisanie z koszmarnymi błędami w każdym wyrazie i brakiem znaków interpunkcyjnych? Bo mnie bardzo. Od tego są narzędzia pomocnicze, żeby ich używać. Nie mówię, że mamy tu być orłami ortografii, każdemu błędy się zdarzają, ale na litość boską można się choć trochę wysilić. Jak zaczniemy tą sprawę olewać, to niedługo nasze posty będą wyglądały jak forum Onetu .
PS>Nie czuję się słaby z ortografii, ale uwierzcie mi, gdy nie jestem czegoś pewien, to sięgam po słownik i dla siebie i dla tych co czytają moje wypociny. Jak najprościej nauczyć się ortografii? Czytając! Ale czytając poprawne ortograficznie zapisy
Może i ostro, ale zaznaczyłem, żeby nie brał tego jako atak tylko wskazówkę. Nie denerwuje Was notoryczne olewanie współforumowiczów poprzez niechlujne pisanie z koszmarnymi błędami w każdym wyrazie i brakiem znaków interpunkcyjnych? Bo mnie bardzo.
No mnie też.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum