Jest taki zakład pod Krakowem robiący wydechy z stali aluminiowanej jak i z nierdzewnej w BARDZO dobrych cenach. Robiłem tam cały wydech do innego samochodu i jestem bardziej niż zadowolony - ceną, jakością i terminem. Sprawa jest tylko taka że ichnie produkty nie są piękne ale są solidnie wykonane
dobryziom co do silencera masz racje ze oslabie auto ale zwieksze jego moment obrotowy w srodkowej strefie obrotowej zwiekszajac kompresje. Pozatym zalozylem ten temat w tunigu wizulanym a nie mechanicznym a to samo za siebie mowi ze nie chce zwiekszac mocy a jedynie nadac autu ladny wyglad z tylu a o sonde lambda pytalem z ciekawosci bo moze kiedys w przyszlosci cos bede robil w tym zakresie ale poki co nie mam zbytnio na to czasu ani pieniedzy
mi sie wydaje ze to Qwno prawda:) ponieważ taka kompresje uzyskuje sie na down pipie ewentualnie przy użyciu kata a nie na końcowym tłumiku... jedyne co możesz uzyska na takim ala mugenie to przeraźliwy ryk plus wygląd jeśli komuś sie to podoba...
widocznie ktoś przesadził ze średnicą wydechu... bo raczej sie robi wydech pod odpowiednia pojemność silnika i przewidywalna moc a nie później zakłada silencer bo sie okazało ze przesadziliśmy
W kilku przypadkach sprawdzone na hamowni że jest większa moc z silencerem niż bez
No ale teza była wcześniej, że auto jest przy nim osłabione (co rozumiem jako mniejszą moc maksymalną), ale ma "zwiększony moment obrotowy w środkowej strefie obrotowej zwiększając kompresję" (cokolwiek oznacza ta "strefa obrotowa"
Te pomiary przeczą tezie zamiast ją potwierdzić.
Gdzie te wykresy?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
zgadza sie wczoraj zostały wspawane obydwa tłumiki down pipe na razie niezmieniony z uwagi ze niedługo będzie wstawiana nowa sprężarka wiec szkoda roboty:) Co sie zmieniło hmm trochę lepiej sie wkręca zauważalna różnica w mocy (nie do końca moglem porównać ze stanem wczesniejeszym z uwagi na pogodę biało:p) co do głośności praktycznie na tym samym poziomie co mnie bardzo cieszy
No więc po długim oczekiwaniu no i znalezieniu chwili czasu założyłem tłumik który prezentuję się tak nie czuję żadnych spadków mocy, a dźwięk jest przyjemny dla ucha i nie jest uciążliwy do jazdy.
Jak za taką cenę jestem bardzo z tego zadowolony. I wszystkim tym którzy nie są zapalonymi tunerami i "nie szukają dodatkowych 2-3 KM" w układzie wydechowym mogę go śmiało polecić.
P.S. do tych ktorzy beda sie zaraz czepiac.
Te 2-3 konie to tylko przyklad bo jest mi wiadomo ze mozna sporo uzyskac montujac caly uklad w profesjonalnych zakladach tuningowych ale napewno nie za te pieniadze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum