Mam VisionPlus (świecą na biało) i zwykłe żarówki w postojach. Nie chciałem tych Blue Vision, bo mi się nie podoba takie koloryzowanie pod xenon Pozatym ten Blue to po prostu filtr na bańce żarówki wycinający część pasma
[ Dodano: Czw Sty 03, 2008 23:58 ]
a w postoje założę raczej LEDy - oszczędnosc prądu
_________________ Pozdrawiam - Brt
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 23:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 309 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Sty 04, 2008 02:38
Ja mam BlueVision mijania i postojówki. Świecą białym światłem, jaśniej niż standardowe i nie dają niebieskiej poświaty przy świeceniu jak chińskie żarówki. Jestem z nich bardzo zadowolony. Tylko cena była kiepska
Wysłany: Pią Sty 04, 2008 08:40
Brt napisał/a:
Mam VisionPlus (świecą na biało) i zwykłe żarówki w postojach.
no właśnie... powiedz mi czy ten zółty kolor zwykłych żarówek w postojowych "przebija" czy raczej jak się włączy mijania to tamte nie dają żółtej poświaty bo ich moc jest za mała w porównaniu z postojami?
nie mozna miec tablicy oswietlonej innym kolorem niz bialy! wiem bo sam mam niebieskie diody i wczoraj 50zl mandatu dostalem za to...no i jeszcze za jazde z wlaczonymi neonami;p
uu to porazka za ten mandat, wiesz to poelcam do oswietlenia tabilcy , zarowkami rurkowymi bialych sa troche drogie kolo 10 za sztuke ale wiesz jest to czyste biale swiatlo polecam sam mam i kazdy sie za nimi ogladaja:) pozdro
Nie polecam BlueVision jako swiatła mijania bo bardzo szybko sie przepalają. Mi w motocyklu padła po 2 miesiacach a koledze w samochodzie po trzech.Pozdro
Ja założyłem Tungsram Megalight +50 i poprawa jest bardzo duża.
Światło jest znacznie jaśniejsze, zasięg trochę lepszy. Najważniejsze to dobrze wyregulować światła.
Koszt żarówek z przesyłką 47zł więc tanio.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 16:54
marcin8c napisał/a:
a ja pojechalem na myjnie i tez widze duza roznice w jasnosci swiatla teraz jak by mocniej swiecilo hehe
to prawda... wkurzają mnie kierowcy, którzy jeżdżą z brudnymi światłami, szczególnie STOPu! Delikatnie mówiąc - brak myślenia. Zawsze mam jakąś szmatkę w bagażniku, czy coś mnie "chlapnie" czy jadę dłuższą trasę to potem przed powrotem przetarcie świateł zajmuje 3min. a jest na prawdę różnica
Lodzia napisał/a:
Mijania mam VisionPlus +50% i polecam bo świecą super.
a jak długo już je masz?
boję się trochę, że też mi się przepalą po 3msc. jak to mówią o BlueVision
Ja mam te zarówki od 5 miesięcy. Mój kolega ma troche dłużej i jest ok. Jeśli chodzi o trwałość żarówek Philipsa to jak wynika z ulotki producenta VisionPlus są jednymi z najlepszych natomiast najgorsze są BlueVision.Pozdrawiam
mialem bluevision tylko z niemiec i smigaly pol roku i sprzedalem auto
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
jasiu87 [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 18:50
Cytat:
nie mozna miec tablicy oswietlonej innym kolorem niz bialy! wiem bo sam mam niebieskie diody i wczoraj 50zl mandatu dostalem za to...no i jeszcze za jazde z wlaczonymi neonami;p
ja dostałem też 50 ale za to ze wo gule nie miałem ale to było w Clio
To nie jest pseudokseneon, tylko regularna lampa ksenonowa z przetwornicą Co nie oznacza, że zakładanie takiego czegoś jest zgodne z prawem. Reflektor jest zawsze homologowany łacznie ze źródłem światła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum