A MOZE MI KTOŚ POWIEDZIEC JAK Z TĄ WYMIANĄ KLAMEK? BO BEZ WCZEŚNIEJSZEJ PORADY "ROVERKÓW" NIE PÓJDE DO ŻADNEGO MECHANIKA. PO MOICH DOTYCHCZASOWYCH DOŚWIADCZENIACH BEZ UZBROJENIA W WIEDZE OD "ROVERKÓW" NORMALNIE MAM STRACHA...
PS. Brt TO NIE FILMY, JA TO KIEDYŚ PRZEŻYŁAM NA TYLNYM SIEDZENIU MALUCHA... A POCIĄG BYŁ TUŻ TUŻ!
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 16:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ad Post: o zamkach chyba było, jak znajdę to podeślę linka
ad PS. NIezła historia
[ Dodano: Sob Gru 29, 2007 21:30 ]
hmm wygląda, ze masz zamek do wymiany po prostu, bo jak nie daje się otworzy c to zwykle winą jest ułamany jakiś "dzyndelek" w zamku. Najlepiej skontaktuj się z PHJOWI, lub daj ogłoszenie w kąciku giełdy, kup ten zamek i pojedx gdzieś do mechanika lub sama wymień
Flora, mam pytanie wspomnialas cos oo czujniku ABS moglabys krotko opisac ten problem? bo mam problem z moim a nie wiem do konca o co chodzi...
pozdrawiam
_________________ Był R75 CDT 2.0 2001r. automat sedan, jest R75 Tourer CDT 2.0 , 2001r.
I JAK Z TYM ZAMKIEM? WYMIENIŁES? ILE KOSZTUJE WYMIANA? A TAK W OGÓLE TO U KAZDEGO MECHANIKA SAMI BĘDĄ WIEDZIELI CO ZROBIĆ JAK POWIEM, ŻE ZAMEK NIE DZIAŁA?
A wiec niestety, ale jak na razie znalazłem u mnie w miesicie (tylko u ASO podjedli się) cena: 140 GBP + wymiana tapicerki (będzie złamana przy wymianie zamka) Wiec jestem załamany…. Na razie próbowałem się dostać do zamka, ale przy zablokowanych drzwiach nie dałem rady – blokuje mi z jednej strony tapicerkę od strony maski (i prawdopodobnie jest tam jeszcze jedna śruba do odkręcenia) - Jeżeli możecie poradzie, co dalej… Czy jest koniecznie wyrwanie tapicerki drzwi??
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 17:00
Ale czy to śą przednie drzwi czy tylne bo to jest różnica
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
[ Dodano: Pon Sty 07, 2008 14:52 ]
le to pewnie te zamki, bo pilot odblokowuje wszystkie, tyle,ze klamką otworzyć nie można. Co teraz? Wymiana tapicerki?!
Mialem to samo co cacek. Z tylu - drzwi za kierowca. Balem sie ze to koniec, ani od zewnatrz ani od wewnatrz. Przypieprzylem piacha w klamke - bez uszkodzen
Zamknalem auto i ponownie otworzylem i... jak czarodziejska rozdzka
Do dzis nie wiem co sie stalo
Moze to przez mrozy.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
podładuj baterie może ona być powodem takiego zachowania.
Ok., sprawdzę aku. Nic nie zaszkodzi….
Jednaj rygielek, się porusza (przy zamykaniu lub otwieraniu) mimo ze drzwi nie można otworzyć wiec chyba nie będzie to.
Obie klamki otwierają się bez najmniejszego wyczuwalnego oporu (tak jak by chodziły na pusto), może jakieś cięgna urwane? Ale nic nie zobaczę do póki dalej nie ściągnę tej tapicerki na zamkniętych drzwiach, macie jakiś pomysł jak to zrobić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum