hej byłem na hamowni moim 1.4 i wyszło tak:
1 pomiar sama seria wyszło 108,5 konia 138nm
2 pomiar +stożek k&n dedykowany i wyszło 106,7 i 135nm
Uwazam jest stozek w tym aucie jest bez sensu ja wydałem prawie 300zł i w plecy....
Ps. dolot zimnego był
Niestety wyniki pomiaru dolotów na hamowni nie dają pełnego obrazu wzrostu mocy... jak wiadomo inaczej wygląda nadmuch na hamowni a inaczej przy realnej jeździe...
ps. co do paliwa jeżdżę wyłącznie na 98 bo niestety jakość polskich paliw zostawia sporo do życzenia na 95 silnik zaczyna pracować co najmniej dziwnie
_________________ Tomcata na części info na PW
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 11:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 145 Skąd: Warszawa-Gocław
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 16:21
Maciek ja tez robilem pomiar w Kreatorze Mocy seryjnego auta, to bylo jakies 3 tyg temu, teraz zalozylem dolot, odgrodzony ze stozkiem K&N i bede chcial jechac jeszcze raz, ale 50zl to sie placi w conajmniej dwie osoby inaczej jest 80zl. Czekam na propozycje jak ktos chetny na pomiar
Moim zdaniem moc nie spadla po dolocie, szczegolnie w gore lepiej sie wkreca, a dzwieku spod maski nic nie zastapi, wreszcie ZR brzmi jak powinien
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Lut 2006 Posty: 204 Skąd: 33- 300 Nowy Sącz
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 18:28
Powiem tak: miałem stożek w swoim (byłym) 200 i było lala. Jak chcesz zobaczyć jak to wyglądało zapodaj maila to Ci fotkę rzucę. Koszt 200zł.
[ Dodano: Wto Sty 29, 2008 18:33 ]
prawidłowo zainstalowany stożek oraz dolot dodaje średnio około 1,5KM ale nie to się liczy tylko moment obrotowy a to ważniejsze iż "konie" Wystarczy porównać roverka sdi i roverka 1.4 16V. Niby moc ta sama a dlaczego dieselek go robi? Bo ma większy moment i to podstawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum