Korzystając z nieliczynych wolnych nieplatnych odcinków A4 rozpędziłem swojego ERRRA do 200 km/h na prostej i pojechałbym więcej ale zbliżało sie zwężenie . Mam porównanie do Hondy Civic 5D z 1998 i powiem, że w Roverku jest o dobrych kilka decybeli ciszej przy czym Honda 200 km/h nie pójdzie.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 14:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 19:22
W niedziele z wawy wracałem i ojca autem obecnym Hyundai Accent 1.3 12v 86KM zdusiłem do 190km/h dalej odpuściłem,bo jak koło tirów śmigałem to lekko znosiło
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 21:48
Dzis jade Roverkiem do warszawy jak będzie okazja to mu przycisne ile się tylko da na Autostradzie i nagram filmik albo fotkę zrobię na pamiątkę tzw dziewczyna moja nie ja:)
R75 2.5V6 automat ponad 240km/h na autostradzie w holandii i jeszcze by poszedl ale dostalem w leb od zony i musialem zwolnic. Kazdy licznik dodaje pare kilometrow ale i tak niezly wynik wobec 215km/h katalogowych.[/list]
W Holandii za takie cos zabieraja prawko i samochod na lawete(jezeli zona nie mialaby prawajazdy). Kolega ostatnio za 180 km/h zaplacil okolo 500euro i cudem pozwolili mu odjechac.
Napisalem to, by ostrzec innych smialkow, bo tu jest wiecej nieoznakowanych wozow z kamerami, niz radiowozow
ja z tatuskiem wracajac z krakowa w zimie sobie 200 lecielismy nasza 623;P polecialaby duuuzo wiecej bo obroty bylo dopiero 4500 chyba ale nie chodzi o sama predkosc tylko jak on ją osiagal......poporstu gaz a on rwal do przodu!! i o to kaman:P
troche bawi mnie stwierdzenie ze pod butem jeszcze bylo sporo luzu itp.
chcialbym tylko nadmienic ze opor powietrza rosnie z kwadratem predkosci
wiec np. roznica 180 200 to bardzo duzo dla silnika
czesto pod pedalem moze byc i pol metra, ale silnik dalej juz nie ma sily ciagnac
oczywiscie jedyny najbardziej wiarygodny pomiar to jest przy uzyciu GPS
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
moja obecna Vectra B 2.5V6 170 km
1 bieg - 70km/h
2 bieg - 120km/h
3 bieg - 170km/h
4 bieg - 210 km/h
5 bieg - ...... nie wiadomo poniewaz 240 leci bez problemu natomiast kumpel wycisnal z niej 260 km/h ( potwierdzone zdjeciem)
w V6 montowana byla skrzynia f-25 o bardzooo dlugich przelozeniach...i tyle wlasnie leci...:/ szkoda bo jakby byly krotsze biegi to do 100 mialby mniej niz tera (ok 8s)
w V6 montowana byla skrzynia f-25 o bardzooo dlugich przelozeniach...i tyle wlasnie leci...:/ szkoda bo jakby byly krotsze biegi to do 100 mialby mniej niz tera (ok 8s)
ale to zie nie liczy bo to nie ROver
[ Dodano: Sob Sty 26, 2008 21:17 ]
Markzo napisał/a:
5 bieg - ...... nie wiadomo poniewaz 240 leci bez problemu natomiast kumpel wycisnal z niej 260 km/h ( potwierdzone zdjeciem)
Czyli kumpel dlubal cos przy nim, bo normalnie wszystkie samochody europejskie(conajmnej niemieckie) maja blokade do 250 km/h. Przy prubie przekroczenia tej granicy nastepuje odciecie paliwa
Ja swojego R25 1.6l 03 rozpedzilem lekko ponad 200.Bylo bardzo milo.Na okolo Londynu jest dobra autostrada M25 tam mozna sie dobrze rozpedzic(fakt max.jest 70mil,ale jak zapamietasz gdzie kamery to mozna troche poszalec).A jeszcze lepsza droga jest M11(ok.80km czystej drogi)czyli jest troche pola do popisu,a moja 25 bdb sie spisuje
Adam1
blokade ma Merc BMW i ew Audi (tzw gentelmenska umowa o zakonczeniu wysciugu kto pojedzie szybciej) w oplu czegos takiego nie ma, jest tylko odciece paliwa przy cos ponad 7tys obr/min. zeby silnik sie nei rozpadl. jego V6 zreszta tak jak moja jest zupelnie seryjna.
R75 2.5V6 automat ponad 240km/h na autostradzie w holandii i jeszcze by poszedl ale dostalem w leb od zony i musialem zwolnic.[/list]
Ja dostaje OPR przy 140km/h .Dotychczasowy rekord 180km/h bez narzeczonej, na odcinku Stargard Szcz- Szczecin. Wątpię czy wiecej wyciśne z mojego r414
moj rekord w r416 to 205km/h ( mialem wtedy 6k obrotow na 5 biegu) , moze 210km/h by dal rade ale drogi brakowalo Tak czy siak jestem zadowolony z V-max i raczej nie bede drugi raz jej sprawdzal
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum