Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 12:48
Tak patrze i sie zastanawiam, i niektórzy pisza ze ich roverek na 3 idzie 140 km/h jednym 145.km/h a mamy te same skrzynei w 214 si a mój 214 si idzie na 3 beigu 150km/h na letnich oponach a na zimowych teraz mam Vikingi i jedzie 145 ale juz nieldugo lato (oczywiscie do odciecia)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 12:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co to ma do rzeczy? Czujnik prędkości obrotowej jest w skrzyni biegów. Jakie opony byś nie zastosował to wskazania licznika będą takie same! Rzeczywista prędkość się, jednak, będzie różniła.
Jak już mowa o prędkości na III przy odcince - u mnie pokazuje 145-150kmh (jakoś się nie gapie prędkościomierz przy takich prędkościach )
Co to ma do rzeczy? Czujnik prędkości obrotowej jest w skrzyni biegów. Jakie opony byś nie zastosował to wskazania licznika będą takie same! Rzeczywista prędkość się, jednak, będzie różniła.
Jak już mowa o prędkości na III przy odcince - u mnie pokazuje 145-150kmh (jakoś się nie gapie prędkościomierz przy takich prędkościach )
no to ja nie wiem wytlumacz mi jedno :
jakim cudem v-max na 205/50/15 byla wieksza niz 185/65/15 pamietaj ze są jeszcze opory powietrza i to że silnik wkreci sie do odcinki nie oznacza ze uzyska maksymalna predkosc.
- seryjną 214Si na V biegu nie dokręcisz do odcinki
- na IV dokręcisz i prędkość będzie zawsze taka sama (pod warunkiem że zew. średnica kół jest taka sama)
- jeżeli przy tych samych rpm jest inne wskazanie to albo licznik kłamie albo ci się sprzęgło albo opony ślizgają (przy 200km/h opony się raczej nie ślizgają w samochodzie o takiej mocy)
- opony 185/65 są wyższe niż 205/50 o jakieś 4cm - mam pisać dalej?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum