Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Lut 2006 Posty: 204 Skąd: 33- 300 Nowy Sącz
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 21:00
Nie wycinałem tych "belek". Najpierw były niepomalowane bo okazało się, że są zespolone ze zderzakiem. Ale udało mi sie to dopiero kiedy jeden baran cofał i uderzył mi w zderzak (myślałem że go zabije), wtedy pomalowałem całość. Jeżeli chodzi o siatkę to wyciąłem wyrzynarką 2cm w przód i przymocowałem ją za pomocą małych blaszek zagiętych pod kątem 90 stopni i kleju do szyb, jest bardzo mocny i nie odklei sie za cholerę.
[ Dodano: Wto Sty 29, 2008 21:02 ]
te poprzeczki po prostu wyciąłem wraz z 2cm odstępem w przód
a tak pamietam jak na allegro bylo ogloszenie o sprzedazy tego R
a tak po za tym ja bym tam nie malowal tych czarnych dodatkow pod zderzakiem bo potem jesli przyjdzie sprzedawac auto to znawca R powie uuu bity byl na pewno bo ten element oryginalnie nie jest malowany. ja np zwracalem na to uwage podczas kupowania mojego R.
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Lut 2006 Posty: 204 Skąd: 33- 300 Nowy Sącz
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 09:01
Jeżeli chodzi o szyby to była folia i owszem względem prawa za ciemna z przodu ale policja kontrolowała mnie 4 razy (w ciągu dwóch lat), i nigdy nawet słowa nie powiedzieli na temat szyb (moje szczęście albo mieli to gdzieś). Jeżeli chodzi o te dwa elementy pod zderzakiem to nie rozumiem głupiego stwierdzenia że ktoś powie że był bity. Może najlepiej nie ruszać nic co? Pomalujemy listwy nadwozia- bity, wymienimy lampy na lexus- bity, przyciemnimy szyby- rozbite tak? Mnie nie interesowała opinia takich "znawców" jak ktoś chce kupić to i tak kupi. Obecnie mam innego Roverka i jest zrobiony tak samo, czyli przyciema, obnicha, wszystko pod kolor nadwozia, fele 16" itd i wiem że jak ktoś będzie go chciał kiedyś ode mnie kupić to go kupi.
a ja mam takie pytanie czy od MG nie bedzie pasowac ta podkladka pod tylni i przedni zderzak?czy to moze jest zderzak tak zrobiony ze wyglada jakby byla podkladka?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum