Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 15:01 MG ZR160 mała prędkość maksymalna?
Jak w temacie, ogladam filmiki z Zr160 w akcji i nie wiem czy to złudne, ale słabo wypada.
Na jednym filmie przegrał z honda prelude 2.0 16v 110 koni z 1987roku!! na początku wygrywał i to dosc sporo ale po niedlugim czasie honda go doszla i wyprzedziła, na innym filmie v-max Zr'ka wyniosla 210km/h i nie chcial wiecej jechać koles jechal i juz wskazowka ani dregnela w góre, patrzac na Zr'a i roverka Vi wydaje mi sie ze vi lepiej wypada pod wzgledem przyspieszenia i predkosci max pomimo tego, że jest 20KM słabszy.. nawet audi 1.8T 150KM ma chyba wyższa Vmax?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 15:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 333 Skąd: Warszawka
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 15:05
Vi pomimo tego, że ma 15KM mniej to jest trochę lżejszy - brak spojlerów i innych bajerów
co do v-max to ja swoim jak jechałem po trasie poznańskiej to miałem licznikowe 220 i jeszcze troszkę więcej mógłby pojechać (choć czuć, że już ciężko), tylko brat na przycinaku mnie dogonił i dał sygnał aby zwolnić
tak swoją drogą, już 200km/h to już jest bardzo dużo i raczej rzadko kiedy ma się sposobność osiągnięcia takiej prędkości
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Ostatnio zmieniony przez Tempest Sro Lut 27, 2008 15:08, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 15:21
tak ale dlaczego słabsza o ok 40-50KM i starsza o prawie 20lat!! honda prelude dogonila zra i jeszcze mu skopala zadek:|?? w 2 biegu dostał zek juz na samaym starcie trzymal sie rowno z honda do 3 biegu potem zaczal zostawac z tylu. Teraz mam dylemat czy zbierać na zrka czy lepiej juz Vi sobie kupić:P
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 333 Skąd: Warszawka
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 15:36
zouza napisał/a:
donmulanka napisał/a:
tak ale dlaczego słabsza o ok 40-50KM i starsza o prawie 20lat!! honda prelude dogonila zra i jeszcze mu skopala zadek:|??
Może to był MG ZR 1.4 a nie 1.8
też istnieje taka możliwość - albo 1.8, ale 120KM a nie 160
donmulanka zapodaj tego linka
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 15:53
Nie wiedzieć czemu ale uważam ze MG ZR 160 wcale nie jest taki szybki...Widziałem jak przyspiesza i spodziewałem się czegoś lepszego jak na 160KM, chęć do kupna tego silnika już mnie tak przestała fascynować...
Po prostu jakoś wolno ta strzałka leci od tego licznika nawet przy wysokich prędkościach wolno idzie.
Panowie kto ma MG ZR 160 Niech nagra film jak to się zbiera tak naprawdę i zapoda linka
Ostatnio zmieniony przez kolin Sro Lut 27, 2008 16:03, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 15:56
kolin napisał/a:
Nie wiedzieć czemu ale uważam ze MG ZR 160 wcale nie jest taki szybki...Widziałem jak przyspiesza i spodziewałem się czegoś lepszego jak na 160KM, chęć do kupna tego silnika już mnie tak przestała fascynować...
Po prostu jakoś wolno ta strzałka leci od tego licznika nawet przy wysokich prędkościach wolno idzie.
Tak kolin wszyscy wiemy, że twój jest najlepszy, najszybszy, najpiękniejszy i kochasz tylko jego
(tak po prawdzie to mój jest najlepszy, najszybszy i najpiękniejszy )
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 16:10
zouza napisał/a:
Tak kolin wszyscy wiemy, że twój jest najlepszy, najszybszy, najpiękniejszy i kochasz tylko jego
(tak po prawdzie to mój jest najlepszy, najszybszy i najpiękniejszy )
Nie o to chodzi... Po prostu dla mnie auto z motorem 160KM ma jechać i sprawnie przyspieszać nawet przy większych prędkościach... to VVC tam chyba nie za wiele pomaga
Co do mojego auta to jest jakie jest
Jednym zdaniem szkoda, że koni kupa a silnik dupa
może chłopak zapomniał zwolnic ręczny.... zdarza sie
Nie smiej sie kiedyś brat kadetem 82 w dieslu zawoził mnie nad morze. 4 osoby pelen bagażnik . Ruszyliśmy... brat mowi cos kiepsko idzie... po 3 km okropny smród okazało się, że reczny nie spuszczony ale to było z 8 lat temu:)
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 16:15
No popieram Kolina i wlasnie cos zawiodlem sie na mgzr 160.. 160 kucy to powinno juz nieżle gnieść, aczkolwiek widzialem w akcji roverka Vi i powiem ze robi duzo lepsze wrazenie niz mgzr... vi kopie tylek takiej hondzie prelude bez problemu... i myśle ze roverek Vi skopie tylek
200Kolina przynajmniej w takim stanie jak jest teraz.
zastanawia mnie fakt ze w zr 160 siedzi silnik 1.8 VVC ten sam co w VI po malych przeróbkach. Ma tyle samo NM, moc maksymalna przy tych samych obrotach. To jest ten sam silnik + 15 KM, ta sama skrzynia to samo przeniesienie napędu. Więc jakim cudem moze być szybsze
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 16:29
oj Kolin mam nadzieje ze w wakacje będzie jakiś zlot czy cos i sie zjawimy kiedy juz nabęde Vi i sie zmierzymy widzialem Vi w akcji w realu i naprawde to autko chodzi az miło jak to kolega określił może brzydko ale mi się podoba, "jak Vi zapi**dala to wyglada jak taka mała biedronka"
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 16:36
michone napisał/a:
zastanawia mnie fakt ze w zr 160 siedzi silnik 1.8 VVC ten sam co w VI po malych przeróbkach. Ma tyle samo NM, moc maksymalna przy tych samych obrotach. To jest ten sam silnik + 15 KM, ta sama skrzynia to samo przeniesienie napędu. Więc jakim cudem moze być szybsze
No może być, nie chodzi tu o predkosc max bo bedzie taka sama no moze nawet Vi lepiej wypadnie, ale o przyspieszenie w vi wskazoweczka duzo lepiej idzie do góry az banan na twarzy sie pojawia a w zr nie ma takiego efektu, tzn z filmikow wnioskuje.. Vi widzialem na zywo, a co do cytatu to jakim cudem moj roverek wygral i ze startu i na trasie w biegu równoległym z toyota corolla 1.6 16v 106KM i z toyota celica 1.6 16v 106KM skoro teoretycznie są silniejsze o 3 kucyki i ma wieksza pojemność a w dodatku to japoniec? + w przypadku corolli jest lzejsza a kierownik był w pełni sprawny nie zaciągał ręcznego itp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum