ja mam niestety ten problem, że muszę jeździć w okularach korekcyjnych, przez co nie mogę założyć okularów do jazdy nocą i naprawdę jak dostaję po oczach takimi "xenonami" to mi sie odechciewa wszystkiego
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 14:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Paź 2007 Posty: 527 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 14:43
komarek napisał/a:
ja mam niestety ten problem, że muszę jeździć w okularach korekcyjnych, przez co nie mogę założyć okularów do jazdy nocą i naprawdę jak dostaję po oczach takimi "xenonami" to mi sie odechciewa wszystkiego
sa nakladki na okulary korekcyjne do jazdy noca podajze koszt kolo 20zł.
komarek, pewnie ze mysle o mandatach jak i tez o innych uzytkowniach drogi.. takie zestawy ciezko jest wyreguloweac samemu ale na stacjach robia to pozdrawiam
Maciekwawa,Tylko ze w Twoim wypadku te diody ja juz fabrycznie w lampach z homologacja wiec nie maja sie prawa przyczepic A z takimi dodatkami bez niczego to zawsze moga sie doczepic.
Witam. Dołącze się do wątku. Ja jakiś czas temu założyłem ksenony do mojego R216si o od tej pory nikt na mnie "nie mruga". Jak miałem zwykłe żarówki to takie sytuacje miałem nagmnnie. Założyłem sobie te bi-ksenony (z elektromagnesem) i potem przeanalizowałem dlaczego tak moze byc ze nie oslepiają. Zestaw bi h4 ma metalową "łódke" w której się porusza palnik przy przesaniu krótkie-długie. łódka jest od dołu pełna przez co blokuje odbijanie światła od dolnego lustra lefrektora które to z prawa odbicia swiatła kieruje swiatło w góre. \/. Palnik oswietla górną cześć lustra reflektora a to odbija światło w dół ładnie go "kładąc" na droge. /\. Nawet jak sie popatrzy na światła od przodu to widać wyrażnie jak by tylko połowa świeciła. Żeby oślepiały musialem sie ustawić oczami poniżej lini reflektora. A chyba az tak niskich samochodów to nie ma
Ostatnio zmieniony przez Nexus Pon Kwi 07, 2008 06:52, w całości zmieniany 2 razy
Nexus, wirzę, ze takie palniki da się dobrze sutawić, tylko powiedz czy pamiętasz w 100% sytuacji, żeby dostosować swoje światła do obciążenia samochodu?
I czy myjesz reflektory co 20 km jadąc w kiepską pogodę po zabłoconych (czyli polskich) drogach?
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Powiem tak. Z tym nie mam problemu bo układ elektrycznego pozycjonowania wysokości świateł działa poprawnie i zawsze mogę sobie obniżyc albo podnieść. Policja mnie raz złapała za co innego (74/50) i oglądali i do niczego sie nie przyczepili. nie raz tez przejezdzałem koło suszarek i nie zatrzymywali mnie za lampy. A co do czyszczenia. to zawsze przed trasa sciereczką przetre reflektory. W trasie to mo ze ze 2 razy sie zatrzymywałem ale to tylko dla tego ze snieg zakleił całe klosze Teki przecieranie weszło mi juz w nawyk i nie przeszkadza mi. A tak w ogóle to zawsze mam czysty car bo nie znosze jeździć brudnym
Nexus, hej ty masz bi xenon czy xexnon ? i jaki kolor? nio ja ma doslownie taka sytujace prawa ciut wyzej , i chyba lepiej bo oswietlam moje pobocze.. pozdrawiam
Mam Bi-Ksenon h4 6000k. Rozmawiałem wcześniej ze sprzedawca i mówi ze to lapm reflektorowych najlepiej taka temperatura albo 4300k bo przy wyższych jest bardzo niebieskie swiatło i zle sie jeździ. oslepia tez innych. 8000k w górę to juz dla soczewek. na drodze światłą nie swiecą wcale dalej (tak ustawiłem ale za to bardziej na pobocze) /|/|. Oczywiście klosze wymieniłem na nowe (DJ Auto) bo po spotkaniu z sarną zaszła taka konieczność więc nie są zmatowione ani zażółknięte. Zrobie zdjecia to gdzieś wstawie jak świecą. Ostatnio widziałem Golfa 3 z ksenonami chyba 8000k albo wiecej bo niebieskie jak ch..... i raczje h7 - oślepiały bo świecą do okoła
[ Dodano: Sob Kwi 12, 2008 15:50 ]
zeby nie być gołosłownym. Oto moja lewa lampa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum