Wysłany: Wto Kwi 15, 2008 09:56 [R75] Progi- z jakiego materiału wykonane?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
mam pytanko. otóż zauważyłem lekkie odpryski na progach przy przednich drzwiach(widoczne na zdjęciu). wiadomo że jest to wina kamieni które odpryskują z jezdni a że w mojej okolicy od prawie roku trwa remont drogi i nasypano kamieni to efekt mam w takiej właśnie postaci. moje pytanie to takie czy progi są wykonane może z aluminium czy też normalna stal? po metodzie pukania reką w elementy wydaje mi się że jest to inny materiał niż na przykład na drzwiach. jeśli to aluminium to nie będzie problemu z rdzą-jeśli nie to pewnie niedługo pojawią się korniki,bo odpryski są do gołego.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 07, 2010 18:31, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 15, 2008 09:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z 80 to aż nie. ale wystarczy że jedzieśz 50 i tłuczeń też wylatuje. żeby to był taki grysik co sypią na ulice jak leją smołę to nic by się nie działo ale to jest tłuczeń z ostrymi krawędziami. zostaje mi tylko jedno- malować.
Thrillco [Usunięty]
Wysłany: Wto Kwi 15, 2008 11:17
No to jak wyżej...do zarzadcy drogi bądx firmy odpowiedzialnej za remont i niech pokrywają koszty jak by nie było - naprawy. Tylko najpierw do rzeczoznawcy chyba trzeba sie udać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum