Masz jedno wyjscie przepisac umowe z niemcem na dzien dzisiejszy, ze ty auto kupiles.
Wedlug mnie mozesz mieć problem bo poprzedni wlasciciel nie zaplacil podatku, i akcyzy, bez których nie może sprzedać auta!
Tzn... podatek i akcyza jest opłacona....
A co jeżeli samochód stał u importera ponad rok i nie był zarejestrowany w Polsce do dzisiejszego czasu.....?
Czy ja według spisanej umowy jako nowy właściciel samochodu będę miał przez to jakieś problemy..???
Czy ja według spisanej umowy jako nowy właściciel samochodu będę miał przez to jakieś problemy..???
Jeśli podatek i akcyza są ok i jest tłumaczenie i ciągłość umów, to powinno być ok - komplet dokumentów (wraz z OC spisanym na nr VIN) do Wydziału Komunikacji i powinni sobie poradzić.
Tak jak pisałem, szanse, że UFG znajdzie te 2 dni od zakupu do ubezpieczenia są raczej niewielkie.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
jeśli w urzędach przedstawialas dwie umowy ta niemiecka oraz miedzy Toba a sprzedajacym, to Ty nie bedziesz mial problemów. Jednak skarbówka i urząd celny, może się dopaść do osoby od której kupiłaś auto. Jak przepisy mówia na zapłacenie akcyzy masz 7dni, na zarestrowanie 30dni. Jednak te terminy nie są strikte przestrzegane.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
W ramach argumentacji.
Ubezpieczać sobie możemy co nam się żywnie podoba, bo TU weźmie za to pieniążki, ale poruszać po naszych drogach można się tylko do daty wytłoczonej na tablicach.
Patrzcie do załącznika.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum