Po przemyśleniach, doszedłem do wniosku że jednak przywdzieje mojemu autku mniejsze buciki. Szukam 16', niestety z używek z oponami nic nie znalazłem co by mnie zainteresowało, ale z nówek waham się między :
Proszę o jakieś opinie, co bym mógł się zastanowić trochę, rozważyć różne opcje itd
No i jakie oponki do takich 16 najlepiej wrzucić? Obecnie mam 15'/185/60 no i nie chciał bym żeby po założeniu 16 optycznie koło się zmniejszyło, myślałem o oponkach 205/50 lub 55.
Pozdrawiam i czekam na jakąś małą pomoc bo samemu można zgłupieć
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 23:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Opony na pewno 205/50/16 będą optymalne według kalkulatora (nie kupuj używanych opon!!! ceny nowych są na tyle tanie ze nie ma co brać używek i oszczędzać na bezpieczeństwie lepiej już brać używane felgi ! jeśli brakuje $$$ )co do felg zdane mi nie pasują do Roverka poszukał bym czegoś bardziej agresywnego:p
Hmm bardziej agresywne ? Może pokaż dla przykładu mi coś bo ja sam już nie wiem jakie najlepiej by pasowały. Wydaję mi się że Roverek jest taki bardziej delikatny i okrągłu, więc w takich felgach szukam, ale kto wie może coś by mi wpadło w oko?
Co do oponek to u mnie za nówki 16' krzyknęli 250zł/ sztuka, dużo mało? bo nie wiem.
Aha, jak już tak gadamy to poradź jakie najlepiej wymiary felg (ET, J) szukać żeby najlepiej pasowała oponka 205, no i felga żeby nie chowała się albo zbytnio wyłaziła z nadkola.
PS. jeśli to będzie 16cali to najlepiej 6,5J chociaż może być trudno znaleźć (zaleta to niższa waga) lub po prostu 7J, ET najlepiej najbliższe oryginalnemu ET45 jak to będzie ET37-38 najczęściej spotykane nie powinno być tez problemów przy tych szerokościach opon
no widzisz mówiłem ze oponki coś cię drogo podliczyli co do felg trzeba szukaccccc ja zanim swoje wyczaiłem przesiedziałem 2 tyg. przeglądając po 5 razy dziennie allegro:) i mowie można znaleźć czasem naprawdę super okazje:) chyba wczoraj widziałem fele rota 16cali na licytacji kolo 1000zł poszukaj bo ja w pracy mam zablokowane allegro:(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 333 Skąd: Warszawka
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 11:02
te pierwsze Dezent'y co podałeś to bardzo fajnie wyglądają na samochodzie
wiem, bo akurat mama ma dokładnie takie (tylko 17") na swojej bejce 5
jak samochód wróci (chyba dzisiaj) z przeglądu to może uda mi się pstryknąć kilka fotek i wrzucić na forum
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Dotzy na rozstaw 4x100 297zł szt bo gadałem ze sprzedawcą. Także w porównaniu do Dezentów nie wielka róźnia. Zastanawiam się tylko które lepiej będą wyglądać na Roverku. Trochę się boje szprychowych, bo one przeważnie wyglądają fajnie przy dużych rozmiarach, niski profilu opony i obniżonym aucie. Na fotkach prezentują się zajebiście.
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 11:49
tak jak obiecałem zapodaję zdjęcia Dezent'ów na samochodzie
fotografem nie jestem, a korzystam tylko z komóry, ale chyba jakość wystarczająca
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 12:08
Korczus napisał/a:
No przy bejce wyglądają git, z tym że te dezenty mają więcej ramion niż te co wkleiłem link
no na to początkowo nie zwróciłem uwagi
ale z drugiej strony te co zapodałeś są na 5 śrub, a jeśli jeszcze dobrze pamiętam Roverki mają mocowanie na 4 śruby
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum