Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 178 Skąd: Radom
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 17:01 [R75] Tuleja dolna wahacza przedniego
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
czy ktos z was wymienial juz te tuleje, chodzi mi o koszty.
dzis bylem w serwisie bo wydawalo mi sie ze lekko drzy kierownica, i powiedzieli ze musze powoli myslec o tej tuleii. na allegro cale wahacze znalazlem za 300.
czekam na odp i z gory dziekuje
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 07, 2010 21:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 17:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 21:10
dzieki, a gdzie konkretnie kupowales??
mi tez mechanik powiedzial ze to w granicach 30zl tak wiec chyba raczej wymienie teraz same tuleje niz pozniej caly wahacz, choc te drzenia kierownicy sa naprawde minimalne i to tylko czasami
o jaka wam tuleje chodzi? przecierz na wahaczu są sworznie niewymienne a ja bym się nie pokusił żeby je wymieniać, no chyba że są zakłady z takim sprzętem które je wyjmują i wkładają nowe.
o jaka wam tuleje chodzi? przecierz na wahaczu są sworznie niewymienne a ja bym się nie pokusił żeby je wymieniać, no chyba że są zakłady z takim sprzętem które je wyjmują i wkładają nowe.
wahacz ma dwa sworznie montowane na stałe (nie sądzę by ktokolwiek je mógł/zdołał wymienić) oraz jest "wsadzany" w tuleję metalowo gumową która jest wprasowana w żeliwne "ucho" przykręcane do podwozia samochodu dwoma śrubami.
co do tulei, ponoć są w R75 takie same jak w BMW E46 (no w bmw są ciut dłuższe, ale to nie przeszkadza), zbieram sie i nie mogę się zebrać do ich wymiany, zapewne niebawem się tym zajmę i będę wiedział wszystko na ten temat .
pozdrawiam
PS. MIRAS podaj proszę adres tego sklepu gdzie je kupowałeś, mam niedaleko więc moze jeśli w Żyrardowie ich nie dostanę to do Twojego miasta się po nie pofatyguję.
rolando, Jak będziesz jechał od Żyrardowa to na wjeździe do Skierniewic jest rondo, kieruj się na Łódź i jak tylko zjedziesz z ronda po prawej stronie jest sklep motoryzacyjny. Chłopak ponoć jest w stanie załatwić wszystko do R75. Trzeba zamówić i zaraz na drugi dzień już ma. Jak chcesz podjedź do Mnie to Ci pokażę te tuleje, które zakupiłem u niego. Przy okazji masz chyba problem ze swoią nawigacją. Moja chodzi dobrze a płytkę z mapą koleś ściagnął mi z netu. Pozdrawia.
co do nawigacji, tak jest problem, wczoraj LAMER wysłał mi płytkę z nagraną mapą do BMW, mam nadzieję, ze wystartuje, jeśli nie to zgłosze się do Ciebie i jakoś się umówimy na test.
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 08:02
w tomatem kupilem tuleje po 21zl, wg mnie skoro mozna je zamowic to mozna je rowniez wymienic, dam znac jak juz to zrobie, narazie brak czasu
[ Dodano: Pią Maj 16, 2008 09:19 ]
Miras31 a Ty wymieniles juz te tuleje?? byl jakis problem z ich wymia?? sam wymieniales czy ktos Ci to wymienial?? ile zapłaciłes??
nie ma sprawy jeśli chcesz zrobic kopię, ale niestety moja także nie gada w naszym ojczystym języku
ponoć nie zależy od samej mapy, a od wgranego softu do systemu navi
da sie wypchnąć starą tuleję ewentualnie ją rozpiłować a nową wepchnąć nawet na imadle jeśli ktoś nie posiada prasy tylko trzeba pamiętać o pozycji włożenia nowej. Najlepiej oznaczyć sobie ze starej na wachaczu pynkt i tak samo wcisnąć nową.
_________________ ROVER 75 ......:::Lublin:::.......
Jeśli pomogłem kliknij POMÓGŁ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum