mysle ze instruktorzy przy omawianiu toru za bardzo przestraszyli uczestnikow
na wspomnianym torze w radomiu bylo fajnie
Tutaj to niestety nie byli specjalnie instruktorzy (a przynajmniej nie robili nic instruktorskiego), tylko znudzeni poganiacze mułów...
W Radomiu było trochę lepiej, ale też bez rewelacji.
Rewelacja to była Miedziana - nieocenieni pan Piotr, Kuba i Rauf.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
macie szczescie ze tu nie mialem 125p, moze udalo by sie chociaz troche pozamiatac tylkiem, nie wspomne juz o Senna poldoroverze
Ja wlasnie w tej kwestii. Wprawdzie pomiary byly przeprowadzane stoperem, ale takich wynikow sie nie spodziewalem. Albo to nie bylo 1/4 mili, albo stopery byly jakies od braci ze wschodu. W Modlinie objezdzalem wszystko oprocz Tempesta i Docenta, a przypomne ze moj Poldek ma w okolicach 17s na 400 metrow. Tutaj bylby to jeden z najgorszych czasow. O ile jestem w stanie uwierzyc w czasy ZSów i MGB to w reszte nie za bardzo
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
no mi podobalo sie bardziej, niz miedzianej, powod czytaj nizej
maciej napisał/a:
no w sumie racja, ale wtedy caly dzien w podobnym sloncu spedzilem w jednym miejscu przy obsludze
ale i tak fajnie bylo
No tak - ja stałem jako obsługa tylko połowę czasu, a potem zmienił mnie Wiktor i ja mogłem pojeździć.
ZTCP Ciebie miał zmienić Inex, ale on się tak "zintegrował" poprzedniego wieczoru, że przeżywał "syndrom snu zimowego" i wstał dopiero po 14...
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ja osobiscie mialem nadzieje pojezdzic na trolejach O_o Niestety nie byly wlaczone do programu zlotu, a uwazam ze ciekawsze by to moglo byc, bo przejazd trolejem dalby bardziej obiektywny obraz umiejetnosci kierowcy bez marudzenia, ze ktos jechal innym samochodem . Kazdy ma inny samochod i NIM jezdzi, wiec jego powinien umiec opanowac, ale w celach porownawczych to powinno byc to samo auto dla wszystkich .
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
w celach porownawczych to powinno byc to samo auto dla wszystkich .
no właśnie bo mi mój R gaśnie czasem na wolych obrotach , ma tylko 75 koników
i nie ma ESP, APS ,ASO, ASISTANCE , COMERCIAL UNION i innych dupereli (oprócz ABS )
Ja się zastanawiam, czy tak słabo startowałem, czy coś mam nie tak z autkiem, bo na 1/4 mili podobno 620 mnie objechało.
No to może wpadniesz do nas do ZG, na małego spota połączonego z wizytą na hamowni ?
Chętnie, ale Wawa też miała jechać, tylko jakoś temat zginął...
Chyba trzeba go odnowić...
Tutaj to niestety nie byli specjalnie instruktorzy (a przynajmniej nie robili nic instruktorskiego), tylko znudzeni poganiacze mułów...
no wlasnie - nie wiem jak Wam ale mnie zabraklo troche elementu "edukacyjnego"...
myslalem np. , ze Anita najpierw bedzie miala okazje dowiedziec sie, jak sie powinno jezdzic w zakretach i w warunkch poslizgu a w rezultacie to ja musialem jej o tym mowic...
pod rozwage daje - najpierw czesc edukacyjna, potem sprawdzanie, tudziez idealne jest - najpierw sprawdzanie sie, potem czesc edukacyjna, potem znowu sprawdzanie by zobaczyc kto sie czego nauczyl... To moze realnie wplywac na nasza jakosc jazdy a nie tylko na sprawdzenie, co dany samochod moze (choc i to w sumie jest mocno edukujace
pozdr
irek
[ Dodano: Wto Cze 03, 2008 23:05 ]
Skiba napisał/a:
Warszawa ma blisko do Sochaczewa a tam maty są
są i na bemowie w DTJS ale tam troche drożej i mniej indywidualne podejscie...
Ja się zastanawiam, czy tak słabo startowałem, czy coś mam nie tak z autkiem, bo na 1/4 mili podobno 620 mnie objechało.
hehe Maciej to ja objechałem wszystkie r6xx a swoją drogą tylko jeden R mnie objechał a pozostałe autka przede mną to MG. Sam jestem zaskoczony wynikiem, napewno dużo mi dały nowe brigstony turanza start był momentalny
Zeby polaczyc edukacje z pozniejszymi probami swoich umiejetnosci jazdy, to przy tej ilosci osob nalezaloby to rozbic na dwa dni. Chyba, ze bylaby tylko jedna konkurencja.
No i wypadaloby miec jakas fotokomorke faktycznie, bo takie naciskanie stopera przez czlowieka nie jest zbyt precyzyjne.
Na Rakietowej startowanie zawodnikow tez pozostawialo wiele do zyczenia.
Widzialem, jak obsluga zaslonila niechcacy startujacego w efekcie czego ktos
ruszyl z opoznieniem...
Fajnie bylo w Radomiu. Jazdy na torlejach i na torze... Z instruktorami i przejazdami probnymi i nawet sporo aut bylo, a i tak wszyscy sie zmiescili
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Naprawdę szczytem organizacji takiej zabawy było to co pokazał Piotr Wróblewski na Miedzianej.
Przez 4 h dokładnie przemłócone zostało 36 aut (2 tury po 2h, po 3 grupy na 3 próbach, każda grupa po 6 aut), więc tu mogło być 54 auta, bo było 6h...
Do obsługi całości wystarczyło 7 osób: trzech instruktorów, trzech pomocników techniczych i koordynator.
Na każdej próbie dla każdego były po 2 przejazdy z instruktorem - jeden szkoleniowy, drugi już bardziej "sportowy", ale ciągle podpowiadany (oba mierzone dla własnej wiedzy, ale nie pamiętam, czy zapisywane).
Tu w sumie taki drugi przejazd mógłby być mierzony z wozu albo przez pomocnika do klasyfikacji.
AndrewS napisał/a:
MaReK napisał/a:
Fajnie bylo w Radomiu
to moze powtorka
A ja akurat do Radomia to mam trochę żalu:
- brak oświadczeń i kilka mniejszych potknięć - nieprofesjonalne podejście
- słabe przygotowanie kadry - jeden z gości sam mi się w aucie przyznał, że jest sędzią sportów samochodowych, a nie szkoleniowcem, ani kierowcą rajdowym
Jeśli już, to ja bym znów kombinował wynajęcie toru i umówienie się z Piotrem Wróblewskim, bo na razie to była największa "profeska" na naszych Zlotach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum