Wysłany: Pią Cze 06, 2008 22:14 [R45] Drzwi tylne-prawe nie otwierając się od środka
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Moje poszukiwania na forum nie przyniosły rezultatów więc piszę...
Jeśli mój problem okaże się pierdołą to proszę o łagodne potraktowanie
Problem wygląda tak: nie otwierają mi się tylne prawe drzwi od środka.
Zacząłem od child-locka, co nie rozwiązało problemu. W żadnej pozycji nie da się otworzyć drzwi od środka.
Nie wiele myśląc śrubokręt w rękę i zdjąłem boczek drzwi. Ku mojej radości okazało się że drut łączący mechanizmy klamki i zamka spadł z zaczepów. Trochę ekwilibrystyki i wszystko wróciło na swoje miejsce. Przy okazji dowiedziałem się że już ktoś grzebał w tych drzwiach (brak folii wklejanej pod boczek na drzwi i pokaleczony kombinerkami "kołek" ten do zamykania drzwi poniżej linii tapicerki)
Niestety mimo że drut wrócił w zaczepy to drzwi dalej nie dało się otworzyć. Klamka do oporu a tu nic
Trochę główkowania czy dobrze drut włożony ale raczej nie da się go odwrócić. W końcu zdjąłem drut z zaczepu na klamce i pociągnąłem dalej niż pozwala na to mechanizm klamki. I pstryk!! Drzwi stanęły przede mną otworem.
Zanim przetnę drut i go skrócę na prostym odcinku przy klamce może mi poradzicie coś mądrzejszego??
Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 16, 2011 19:11, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 22:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
huzar, dokładnie jak pisze Paul, wygnij cięgno w taki sposób aby skrócić droge do ciągniecia, a jeżeli nie chcesz wyginać to wyprostuj rogi i przesuń drucik tak aby zrobiła mu się krótsza droga a następnie zagnij spowrotem rogi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum