Koledzy kombinowałem już na wiele sposobów i moja navi coś się nie słucha... Płytka nagrana na CD Verbatim z prędkością 4x a nawi raz ją odczyta innym razem pisze, że nie ma cd i wypluwa płytkę... Macie może jakiś sprawdzony nośnik lub sposób wypalenia (ja wypalałem na ultra iso)?
To masz w końcu nawigację (małą) czy nie? IMHO pasz tylko zmieniarkę CD a to nie ma nic wspólnego z nawigacją.
Wiem o tym, ale nawigacja też się melduje. Z tym że nie ma polskiej mapy. To jest w ogóle jakiś dziwny egzemplarz ten mój Roverek, bo szukałem takich samych na allegro i otomoto - nie mogę znaleźć żadnego z takim wyposażeniem. Nawigacja jest na bank (nie wiem czy seryjna, czy nie, ale "mała", tj wyświetlacz na środkowym mostku między siedzeniami nie jest bynajmniej wyświetlaczem kolorowym czy lcd ). Zmieniarka w schowku też jest. I też nie wiem czy seryjna. Założyłem, że i jedno i drugie było w aucie zamontowane fabrycznie, bo razem ze wszystkimi papierami jest jedna instrukcja tak do nawigacji, jak zmieniarki (i całego radia). Spróbuję ściągnąć te mapy które proponujecie i dam znać na forum czy działają z takim dziwnym zestawem
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 06:45
motopompa napisał/a:
lamer napisał/a:
To masz w końcu nawigację (małą) czy nie? IMHO pasz tylko zmieniarkę CD a to nie ma nic wspólnego z nawigacją.
Wiem o tym, ale nawigacja też się melduje. Z tym że nie ma polskiej mapy. To jest w ogóle jakiś dziwny egzemplarz ten mój Roverek, bo szukałem takich samych na allegro i otomoto - nie mogę znaleźć żadnego z takim wyposażeniem. Nawigacja jest na bank (nie wiem czy seryjna, czy nie, ale "mała", tj wyświetlacz na środkowym mostku między siedzeniami nie jest bynajmniej wyświetlaczem kolorowym czy lcd ). Zmieniarka w schowku też jest. I też nie wiem czy seryjna. Założyłem, że i jedno i drugie było w aucie zamontowane fabrycznie, bo razem ze wszystkimi papierami jest jedna instrukcja tak do nawigacji, jak zmieniarki (i całego radia). Spróbuję ściągnąć te mapy które proponujecie i dam znać na forum czy działają z takim dziwnym zestawem
Nic z tego co napisałeś nie zrozumiałem... Gdzie ty masz ten wyświetlacz? "Mała navi" w R75 wyświetla wskazówki na tym samym wyświetlaczu co komputer pokładowy (czyli między prędkościomierzem z obrotomierzem). Ale do tego jest konieczny czytnik CD w bagażniku. Może daj fotkę tego ustrojstwa.
Zastanowił mnie ten twój nick... Strażak jakiś czy co?
[ Dodano: Pon Cze 23, 2008 07:45 ]
rako napisał/a:
Koledzy kombinowałem już na wiele sposobów i moja navi coś się nie słucha... Płytka nagrana na CD Verbatim z prędkością 4x a nawi raz ją odczyta innym razem pisze, że nie ma cd i wypluwa płytkę... Macie może jakiś sprawdzony nośnik lub sposób wypalenia (ja wypalałem na ultra iso)?
Ok, mam obie mapy :
BMW.NAVTEQ.VDO.WestEurope.Pro.2008-2.MULTiLANGUAGE.DVD9 - 3,7G
oraz
BMW.Road.Map.Europe.High.DVD.2008-2.MULTiLANGUAGE - 3,7G
Którą i jak wam wystawić - tak jak poprzednio via torrent na demonoidzie ?
[ Dodano: Pon Cze 23, 2008 09:07 ]
Źleee ..... k...wa ..
Zawierają w sobie mapy :
Andorra, Belgien, Daenemark, Deutschland, Finnland, Frankreich, Griechenland,
Grossbritannien, Irland, Italien, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco,
Niederlande, Norwegen, Österreich, Portugal, San Marino, Slowakei, Spanien,
Schweden, Schweiz, Tschechien und Vatikanstadt.
Musi być OST Europe ... szukam dalej
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nic z tego co napisałeś nie zrozumiałem... Gdzie ty masz ten wyświetlacz? "Mała navi" w R75 wyświetla wskazówki na tym samym wyświetlaczu co komputer pokładowy (czyli między prędkościomierzem z obrotomierzem). Ale do tego jest konieczny czytnik CD w bagażniku. Może daj fotkę tego ustrojstwa.
O kurde, tego przyznam się szczerze nie wiedziałem. W każdym razie między zegarem prędkościomierza a obrotomierza też jest wyświetlacz (nie tarcza z diodkami jak w starszych roverach 75). Chyba faktycznie lepiej będzie, jak dziś wieczorem załączę zdjęcia tego wszystkiego, żeby nie zaśmiecać tematu. Ale z czytnikiem w bagażniku mnie zaskoczyłeś, bo u mnie go nie ma chyba .. Gdzie te czytniki się dokładnie montuje?
lamer napisał/a:
Zastanowił mnie ten twój nick... Strażak jakiś czy co?
Jak poprosicie ładnie do argail wystawi to gdzieś gdzie da się szybko zassać!
Pliki są poprawne na 100%. Wypaliłem z nich płytę i działa. Jak komuś nie wychodzi to albo ma walniętą navi albo (jeżeli inne płyty chodzą) nie potrafi rozpakować i wypalić iso
Wystarczy poszukać w google po nazwie mapy.
Podaję link, jeśli nie można, to proszę usunąć
http://peb.pl/programy-na...teq-2008-a.html
Oczywiście ściągnij żeby przetestować, potem zakup oryginał
No właśnie, byłem na tej stronie i żaden link nie przerzuca mnie na strone do ściągania mapy. Dlatego poprosiłem o wrzucenie linków z rapidshara żeby móc ściągnąc mapy bezpośrednio.
Byłbym wdzięczny za umieszczenie takich linków. Z góry serdeczne dzięki za pomoc
Dzięki wielkie, już mam pliki na dysku, ale miałbym jeszcze pytanie jak uruchomic ta mape ? Jak poprawnie nagrac, a później jak wrzucam do navi to coś trzeba ustawiać czy to samo powinno sie wczytać ? Jak to powinno wyglądać ?
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 17:25
Rozpakuj pliki a z powstałego obrazu płyty wypal CD (najlepiej Verbatim) z pojedynczą prędkością zapisu. Polecam użyć do tego programu ImgBurn. W samej navi nic nie musisz ustawiać. Wkładasz płytę i działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum