Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Sty 2005 Posty: 51 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 16:01
Nie kupuj nowego dopóki nie sprawdzisz starego
Ja miałem klimke dokładaną od Diavii - wentylator jest inny niż w przypadku fabrycznej i nowy kosztował mnie do R400 dwie stówy (dwa lata temu) - konkretnie taki: http://www.okazje.info.pl...-ap7-c-29s.html
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 16:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zatem, jak już napisałem koledze w innym temacie - wentylator klimy jest do wymiany, nie da się go nawet ruszyć śrubokrętem.
Mechanik ma zorganizować nowy, podał cenę 200 zł (z poznańskiej giełdy, jak wskazał R-200).
Natomiast ja znalazłem go tu:
http://allegro.pl/item384...er_200_400.html
Zna ktoś tego sprzedającego? Można brać części? Czy lepiej zdać się na mechanika, żeby sam coś wybrał (pewnie ze swoją marżą )?
_________________ It's all right...
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 20:28
Bartek - ja na Twoim miejscu spróbowałbym napisać PW do tomi114. Ostatnio miał jakiegoś R200 na części. Ewentualnie wrsdz (znajdziesz w dziale Sprzedam/części). Mam też sprawdzone miejsce HRAutomobil (607431141) załatwiasz sprawę przez telefon - podajesz adres do wysyłki i czekasz
Co do użytkownika Allegro Rysiek-R2 - ma 100% pozytywów - wdług mnie: mail, telefon i brać.
Nieladnie piszesz o tej marży mechanika. Możesz sam się ruszyć na giełdę i zobaczysz czy to takie przyjemne. Przy okazji kupisz wentylator. Jeśli nie dostaniesz oryginalnego to po małych przeróbkach pasuje od klimy od starej Omegi. Zmieścisz się w stówie ale trzeba jeszcze małą przeróbkę zrobić.
R-200, piszę o marży, ale nie mam zamiaru nikogo urazić. Ja nie mam czasu na poszukiwania i się na tym nie znam, więc logiczne, że mechanik na mnie zarobi Prawa wolnego rynku. Pytałem o link z allegro, bo prędzej znajdę czas, żeby podskoczyć do Mierzyna, niż kręcić się po giełdzie w godzinach pracy. Dzięki za podpowiedź z Omegą, ale chyba poprzestanę na używce od Rovera - będzie prościej i pewniej
bialy114, po raz kolejny dziękuję! Oferty Tomiego114 i wrsdz przejrzałem, zaraz uderzę na PW. Na HRAutomobil też patrzyłem, ale miło słyszeć, że już ich przetestowałeś.
Właściwie to chyba jednak dam zarobić mechanikowi - to co wydam na przesyłkę/dojazd do sprzedającego, niech fachowiec zatrzyma w kieszeni, a nie Poczta Polska czy koncerny paliwowe No i będzie szybciej.
Dzięki, chłopaki, za pomoc - dodaję po punkcie
Tak dzis dostałem chłodnice klimy od tego uzytkownika Rysiek z allegro - chłodnica wyglada na poserwisowa odmalowaną itp i 3 miechy gwary pojutrze daje na wymiane
Następująca rzecz mi przyszła do głowy. Znalazłem informację, że poprzedni właściciel robiąc rozrząd nie wymienił pompy wody. Domyślam się, że pompa ta odpowiada za poprawny obieg czynnika chłodzącego (wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli się mylę ). Czy może to być przyczyną przegrzewania się auta w sposób, jaki opisałem wcześniej? Czy powinienem wymienić tę pompę?
[ Dodano: Pią Lip 11, 2008 10:40 ]
Informacja dla potomnych z podobnym problemem.
Wiatrak klimy został wymieniony. Poprzedni miał kompletnie zardzewiały silnik/łożysko - po wymontowaniu nie dało sie go ruszyć ani odrobinę. Po krótkich testach nowego zestawu (dwa dni) wszystko jest znacznie lepiej - wskazówka szybko rośnie do połowy i dalej leży jak przyklejona, rośnie tylko w ciężkich warunkach. Ale i tak odbywa się to delikatniej i w mniejszym stopniu niż dotychczas. Problem można więc uznać za połowicznie rozwiązany, bo niestety wymiana chłodnicy mnie nie ominie.
Zatem, raz jeszcze podziękowania i ukłony dla zdzich44 i "jego przaśnej mazdy"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum