Wysłany: Czw Lip 10, 2008 19:27 [R25] No więc jestem od dzisiaj Rover-kiem 25 :)
Nie działa podświetlenie przycisku przeciwmgielnego jak wymontować i usunąć usterkę
Prawe lusterko nie da się wyregulować-może uszkodzone ciegna?
Nie świeci trzeci stop-gdzie usterka?
Wskażnik temperatuty po uruchomieniu ciepłego silnika wskazówka podnosi się natommiast podczas jazdy opada na zero-czyjnik czy wskażnik?
Głebokie sprzęgło,zabiera przy samej podłodze- czy jest regulacja?
Jakie glośniki do tyłu?
Poszukiwany kołpak jak na zdjeciu
Ostatnio zmieniony przez firefighter Czw Lip 10, 2008 19:42, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 10, 2008 19:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Prawe lusterko nie da się wyregulować-może uszkodzone ciegna?
ręczne czy elektryczne??
jeśli elektryczne to posłuchaj czy coś się kręci jak regulujesz, jeśli ręczne to coś z cięgiełkami, ale bez rozebrania to trudno wyczuć
firefighter napisał/a:
Nie świeci trzeci stop-gdzie usterka?
moze w wiązce tylnej klapy, a może w samej lampce
DawidNB napisał/a:
Wskażnik temperatuty po uruchomieniu ciepłego silnika wskazówka podnosi się natommiast podczas jazdy opada na zero-czyjnik czy wskażnik?
raczej czujnik
firefighter napisał/a:
Głebokie sprzęgło,zabiera przy samej podłodze- czy jest regulacja?
jest autoregulacja i jeszcze dodarkowo przy ścianie grodziowej jest guma do napinania linki
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
martinezz, szukajcie a znajdziecie są na necie i to bardzo świeże
zouza, trzeba sobie pomagać, więc peace, pax, mir
firefighter, jak już pewnie zauważyłeś, to warto poszperać na forum, do czego zachęcam.
zouza sorry
Brt THX
Pytanie jeszcze z innej beczki i nie w dziale ale chcę zapytać, czy nie wiecie przypadkiem gdzie zdobyć wkład prawego lusterka.
Na Allegro nie ma
zouza sorry
Brt THX
Pytanie jeszcze z innej beczki i nie w dziale ale chcę zapytać, czy nie wiecie przypadkiem gdzie zdobyć wkład prawego lusterka.
Na Allegro nie ma
Pomógł: 14 razy Dołączył: 20 Kwi 2005 Posty: 143 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: Sob Lip 12, 2008 15:01
firefighter napisał/a:
miałem podobny problem mam w swoim pierwszym roverku 200 jak był sprowadzony z Włoch to sprawdź czy masz zamontowany termostat ja nie miałem w chłodniejsze dni było ciężko a sprawdzić możesz włączając zimny silnik i jak węże od chłodnicy sie odrazu nagrzewają świadczy to o braku termostatu ale mogę sie mylić najlepiej wykręcić i zobaczyć
Dokładnie ja identycznie byłem oszukany przez sprzedającego czyli brak termostatu. Okazało się po włożeniu że uszczelka pod głowicą walnięta a miałem to w tym samym silniku 1.4 16v ale w Polonezie. I niestety tak oszukują. Do tego drugi przypdadek mój kolega ( Chamidło wrodzone ) miał roverka z tym samym silnikiem i padła uszczelka, wyciągnął termostat dał auto żonie ona poechala na giełde i na wydre je sprzedała ! Więc oby to niebyło to. Ja miałem takie same objawy w poldku a w roverku jak kolo wyciągnął termostat było to samo.
[ Dodano: Sob Lip 12, 2008 16:16 ]
I jeszcze jedno w chwili zakupu poldka płyn był czysty a w oleju nic niebylo. Po 2000 tyś kilometrów mechanik stwierdził żebym wymienił termostat i wtedy się okazało że go niema a w płynie zaczeły się zbierać śladowe ilości oleju.
[ Dodano: Sob Lip 12, 2008 16:19 ]
Jeżeli na postoju się podnosi a potem opada to jabym stawial na brak termostatu. Mechanikiem niejestem ale przerabiałem to i dalej przerabiam bo zrobiłem głowice ale mechanik znów źle poskładał i dalej to samo ale teraz poartowałem sie rozwierceniem teromstatu. W korkach się grzeje ale na trasie chociaż trzyma około 70 stopni a więc mam troche lepiej. A może rozwiercił termostat jak ja ( to wtedy też świadczy o uszczelce.).
W którym miejscu znajduje się termostat w Roverze?
Objaw jest taki, że wskaźnik powoli bo powoli ale idzie do góry i zatrzymuje się ciutek przed połową skali.Ale są momenty ze po ponownym uruchommieniu silnika wskazówka nie drgnie ale podczas jazdy znowu nagle skoczy na swoje miejsce.Może to zły kontakt?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum