Mam problem, którym czas najwyższy się zająć.
Otóż nie działają mi głośniki po prawej stronie samochodu - ani przód, ani tył. Kompletna cisza. (Głośniki seryjne, żadnych przeróbek).
Co muszę odkręcić, gdzie zajrzeć, żeby sprawdzić wiązkę kabli prowadzącą do głośników z prawej strony? Macie jakieś podejrzenia, co może być tego przyczyną?
Do radia dochodzą oczywiście dwie kostki z tyłu, ale to jakieś truchło Blaupunkta, które wcisnął mi sprzedający - nie ma mowy o instrukcji. Czy powinienem je jakoś sprawdzić? Jestem uzbrojony w miernik, ale fachowej wiedzy na ten tema tu mnie brak
Pomożecie?
_________________ It's all right...
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 12, 2008 15:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zanim rozbebeszysz pol auta to podlacz inne radio i zobacz czy to nie jego wina.Jesli mowa o przewodach to bedzie trafiona masa pewnie.Masy sa puszczane jedna na przod druga na tyl albo na prawo i lewo.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Kozik, obrażasz mnie Oczywiście, że sprawdziłem
Poszukam w takim razie dawcy radia. W temacie masy to jestem ciemna masa więc najpierw pokombinuję z radiem. A może da się to łatwo sprawdzić?
Pewnie ze sie da.Podlacz inne radio Mozesz wyjac glosniki i spawdzic na przewodach czy jest przejscie od radia do glosnika,czy kabel nie jest przerwany.Sprawdzisz to miernikiem.Albo poczekaj jak wroce to sprawdzimy przy tym piffffku
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
I sprawa rozwiązana - równie banalnie co balans
Podjechałem do Norauto, podłączyłem inny sprzęt - gra jak należy. Mam spalony kanał w radiu (nie wiedziałem, że może to wyłączyć całą stronę). Odkrywam ciągle kolejne niespodzianki po poprzednim właścicielu Tak jak Zukowaty pisze - to największa wada mojego Roverka. Oby wszystkie niedomagania były tak błahe.
No, to mam powód, żeby zamówić Alpine
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum