Wysłany: Nie Sie 03, 2008 19:05 [R200,1.4,benzyna,99']Problemy z klimatyzacja i mocą silnika
Witam.Od niedawna jestem użytkownikiem R200 i ogólnie jestem bardzo zadowolony.Mam jednak pewien problem:w sytuacji gdy włączę klimę po przejechaniu kilku kilometrów na krzyżowce ze swiatłami spada strasznie moc silnika(czego nie widać w obrotach-sa na stałym poziomie), nie mogę normalnie ruszyć.muszę dodac bardzo dużo gazu żeby ruszyc, a normalna proba ruszenia konczy sie zgasnieciem silnika.Pomóżcie co to może być?z postów widziałem ze może silnik krokowy?czy to prawda?czy wyczyszczenie może pomoc?jesli tak to proszę o info gdzie znajde silniczek krokowy i jak go zdemontowac i wyczyścic?jesli to nie silniczek to proszę o sugestie co to może być?Za wszelką pomoc z gory dzieki.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 03, 2008 19:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 20 razy Dołączył: 06 Mar 2007 Posty: 233 Skąd: Leżajsk
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 11:54 [R45 1,4 16V, 2001r]
Witam,
Te typy tak mają, poprostu trzeba się do tego przyzwyczaić. Trudno płynnie ruszać z miejsca bez równoczesnego lekkiego wciskania pedału gazu, w dodatku z już obciążonym silnikiem (klima), tym bardziej ze dopiero je nabyłeś i nie masz "wprawy". Mi zeszło z pół roku, zanim się wprawiłem, a też czepiałem się gazu, sprzegła, itp.... cierpliwości, teraz śmigam ze hej, Pozdrawiam
Dzieki za odpowiedzi.mam nadzieje ze sie do tego przyzwyczaje.ale chetie bym jednak poczyscil silniczek kokowy.kiedys gdzies na formu znalazlem gdzie go znalezc, jak wyciagnac i jak czyscic ale nie wiem gdzie to bylo.Jakbyscie mi wskazali gdzie to jest lub napisali to bylbym wdzieczny.pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum