Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Sie 2002 Posty: 226 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Sie 20, 2008 22:07
dobryziom napisał/a:
sposobem jest także opona z miękkiej mieszanki Brigston Potenza, Yokohama Parada, Toyo R888.
Oj... 888 to już hardcore... Na mokrym to chyba jest masakra... Nawet to piszą w opisach tej gumki, nie? " Jazda na TOYO PROXES R 888 wymaga zachowania maksymalnej ostrożności na mokrej nawierzchni ze względu na ograniczoną ochronę przed aquaplaningiem. " /opony.com/
dobryziom napisał/a:
Myślę że szpera za dużo tu nie zmieni, 174 Nm naprawdę nie potrzebuje szpery
Eeeee... DobryZiom - mam u siebie w Belli 186 Nm i na każdym ostrym zakręcie, a już nie daj Boże z odrobinką piasku na asfalcie, wzdycham do Tomcata ze szperą Toyo T1R 205/50R15.
_________________ "Racing Is Life. Anything that happens before or after is just waiting..."
S.McQueen, Le Mans
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 20, 2008 22:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Problemem jest też nietypowy rozmiar. Opon 215/45/17 jest w cholere i trochę... 205/45 jest już zdecydowanie mniej A ja zamówiłem już na przód Falkeny ZE912, (z braku 452 w tym rozmiarze) może to i nie jakaś super bojowa bestia ale powinna być ok
nie zgadzam sie oczywiste z Docentem jego nie bierzemy pod uwagę bo jeździ jak wariat aż mu musieli Tomcata odebrać
PS miałem okazje przejechać sie na R888 po deszczu założone tylko na przód i to 215, jak jest tylko mokro i nie stoi woda powiem ze jest dużo lepiej niż na zwyklej oponie nadal sie bdb klei ona dopiero pływa po najechaniu w stojącą wodę ale tego już nie próbowałem
_________________ Tomcata na części info na PW
Konrad_Zr160 [Usunięty]
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 08:38
Bardzo dobre oponki, ktore polecam do testu kolegom to Uniroyal Rainsport. Chyba w tym momencie najlepsze i najlepsze zapierniczanie po deszczu i po suchym.
zakladaj dobre opony to bedzie po problemach ja mam wrzucone Yokohamy Parady i jest bosko na suchy super przyczepnosc, na mokrym tak jak normalne opony
Bardzo dobre oponki, ktore polecam do testu kolegom to Uniroyal Rainsport
A nie są za miękkie brzegi w tych oponkach? Też myślałem o nich ale słyszałem że trochę się buja na nich, no i ochrona felg trochę gorsza... W każdym razie we wtorek trafi do mnie nowy wynalazek Falkena ZE912 - cena niewiele wyższa od Nankangów - 320zł za sztukę, opona mocno na zachodzie polecana, brzeg sztywniejszy niż w 512. Zobaczymy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum