Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 14:14 Zgranie malin z Office Outlook
mam taki problem, a dokładniej klient co przyniósł kompa do serwisu
spalił mu się zasilacz i płyta gł. a koleś potrzebuje maile zachować
nie korzysta z Outlook Express'a (a szkoda, bo nie byłoby problemu) tylko z Office Outlook
nie wiem gdzie (jeśli w ogóle) są przetrzymywane na dysku pliki w których jest cała zawartość maili
jeśli ktoś może podać całą ścieżkę dostępu do tych plików to byłbym dźwięczny
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 14:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
MS Outlook:
Narzędzia->opcje ->ustawienia poczty -> pliki danych
Tam znajdziesz lokalizację plików
Dokładnej ścieżki nie podaję, bo u mnie jest nietypowa
Prawdopodobnie: C:\Documents and Settings\[username]\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\*.pst, bo nie sądzę, żeby IT u mie w firmie za dużo majstrowało.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
MS Outlook:
Narzędzia->opcje ->ustawienia poczty -> pliki danych
Tam znajdziesz lokalizację plików
Dokładnej ścieżki nie podaję, bo u mnie jest nietypowa
może nie do końca dość jasno napisałem - spaliła się płyta i mam tylko dysk, który mogę podłączyć do innego kompa
nie mam możliwości zrobienia tego w windzie z tamtego dysku a wszyscy w pracy korzystamy z Express'a
maciej napisał/a:
Prawdopodobnie: C:\Documents and Settings\[username]\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\*.pst, bo nie sądzę, żeby IT u mie w firmie za dużo majstrowało.
to co podajesz to jest ścieżka do Express'a a dokładniej pewnie chodziło o to: c:/documents and settings/użytkownik/Dane aplikacji/Identities/dziwna nazwa katalogu i tam są wszystkie pliki z malinami
maile z office'owego outlook'a są trzymane gdzieś indziej (jeśli w ogóle), a że sam z niego nie korzystam (kumple w pracy też) to nie mam bladego pojęcia gdzie to może być
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
to co podajesz to jest ścieżka do Express'a a dokładniej pewnie chodziło o to: c:/documents and settings/użytkownik/Dane aplikacji/Identities/dziwna nazwa katalogu i tam są wszystkie pliki z malinami
Tempest, jak prosisz o pomoc, to sprawdź zanim zaczniesz bzdury pisać.
Sądzę, że mam więcej doświadczenia niż Ty w ratowaniu Windows'ów, a już na pewno odróżniam Outlook Express'a od Microsoft Office Outlook - używam obu - jednego prywatnie, drugiego służbowo i na pewno odróżniam kiedy piszę ze znajomymi, a kiedy z klientami.
Tempest napisał/a:
maile z office'owego outlook'a są trzymane gdzieś indziej (jeśli w ogóle), a że sam z niego nie korzystam (kumple w pracy też) to nie mam bladego pojęcia gdzie to może być
A skąd wiesz, skoro nie sprawdziłeś?
Tempest napisał/a:
o co podajesz to jest ścieżka do Express'a a dokładniej pewnie chodziło o to: c:/documents and settings/użytkownik/Dane aplikacji/Identities/dziwna nazwa katalogu i tam są wszystkie pliki z malinami
Czy ścieżka, którą podałeś jest w jakikolwiek sposób (oprócz pierwszych trzech sekcji standardowych dla Wingrozy) podobna do tej, którą ja podałem?
Sam podajesz ścieżkę do OE, bo tylko taką znasz - ja Ci podaję ścieżkę do Office Outlook, a Ty nawet nie raczysz sprawdzić czy mam rację, tylko piszesz co Ci "ślina na język przyniesie".
Jak widzisz piter34 potwierdza ścieżkę, o której pisałem, tylko on musi mieć polskiego Office'a, a ja mam angielskiego, ale z tłumaczeniem to sobie chyba poradzisz.
Tempest napisał/a:
nie wiem gdzie (jeśli w ogóle) są przetrzymywane na dysku pliki w których jest cała zawartość maili
A jak nie na dysku, to gdzie?
W powietrzu wokół procesora?
Tempest napisał/a:
jeśli ktoś może podać całą ścieżkę dostępu do tych plików to byłbym dźwięczny
Ja podaje, a Ty podważasz... Fajna "wdzięczność"...
Tempest napisał/a:
mam taki problem, a dokładniej klient co przyniósł kompa do serwisu
Napisz, który to serwis, to ja tam kompa nie oddam.
Wybacz, troche mnie zapieniłeś.
[ Dodano: Czw Wrz 04, 2008 17:48 ]
Dodam, żebyś nie przeoczył - Microsoft Office Outlook przechowuje wszystkie swoje foldery (zarówno maile, jak i kalendarz, notaki itp.) w plikach o rozszerzeniu PST (Piotr Stefan Tadeusz) stąd *.pst na końcu ścieżki, którą podałem.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Podałem trochę inną. Zamiast "dane aplikacji" jest "ustawienia lokalne"
Podałeś tą samą:
C:\Documents and Settings\[username]\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\*.pst
C:\Documents and Settings\NAZWA_UZYTKOWNIKA\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Outlook
prawym na dysku -> wyszukaj -> *.pst dla plików folderów osobistych, *.pab dla książki adresowej.
User mógł te pliki zapisać w innej niż domyślna lokalizacji, to najlepszy sposób.
oki, dzięki wszystkim za pomoc
chociaż i tak już z niej nie skorzystam bo kumpel był szybszy i zainstalował od nowa windę (przedtem przezornie kopiując cały katalog Documents and Settings)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum