Bo jest cos w kluczyku co daje znac autku ze to jest oryginalny klucz. Nie trzeba miec pilota by odblokowac immo..
znam takiego delikwenta ktory dorobil sobie kluczyk do swojego R820 i bez problemu dziala, jesli ten kluczyk jest "lamany" to watpie zeby tam byl jakis immo
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 17:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Bezpieczniki ok,a samochodzik nadal nie odpala (kontrolka wciąż mruga).Podzwoniłem po warsztatach co robią diagnostyki,ale nie mają oprogramowania do tego roverka,tak ze ciezki przypadek.A najblizszy servis to jakies 200 km.Jednym słowem-porazka.
AndrewS, ok zgadzam sie ale szukam juz wszelakich mozliwosci
jak dla mnie to kable albo gdzies padly albo jest jakis zwarcie
nie uwazam by bylo to cos powazniejszego
ja w swoim 820 mialem podobny problem jak mi aku padlo
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
plkuba, nie wiem do konca na 100%, ale wydaje mi sie ze modul immo w R800 jest w CCU, czyli w magicznej skrzynce ktora odpowiada za cala elektronike w samochodzie. Znajduje sie nad pedalem sprzegla. Jest przykrecona dwoma srubkami na kluczyk 8 lub 10. Nie wiem na ile Ci to pomoze bo jest to plytka elektroniczna z roznymi prockami itp. Wchodzi do niej chyba 6 wtyczek. Dodatkowo mozesz przelutowac modul bezpiecznikow, ktory znajduje sie pod maskownica pod kolumna kierownicza. To jest bardzo czesta usterka w R800, ktora powoduje ze dzieja sie rozne cuda z elektronika.
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
Procedura wprowadzania kodu jest następująca:
1. Otworzyć i zamknąć drzwi kierowcy, włożyć klucz i przekręcić w pozycję zamykania.
2. Przekręcić klucz w pozycję otwierania wymaganą liczbę razy (pierwsza cyfra kodu)
3. Przekręcić klucz w pozycje zamykania wymaganą liczbę razy (druga cyfra kodu)
4. Przekręcić klucz w pozycje otwierania wymaganą liczbę razy (trzecia cyfra kodu)
5. Przekręcić klucz w pozycje zamykania wymaganą liczbę razy (czwarta cyfra kodu)
6. Przekręcić klucz jeden raz w pozycję otwierania.
Jeżeli kod został wprowadzony błędnie, to usłyszymy klakson. Aby ponowić próbę wprowadzenia kodu należy otworzyć i zamknąć drzwi (spowoduje to wykasowanie błędu).
Po 3 nieudanych próbach, ponowną próbę wprowadzenia kodu można wykonać po 30 minutach.
[ Dodano: Czw Wrz 04, 2008 14:54 ]
Jeżeli po wprowadzeniu kodu immo nadal jest zablokowane albo nie słychać klaksonu (oznajmującego wprowadzenie błędnego kodu), prawdopodobnie uszkodzone są styki/przewody w drzwiach lub wspomniana skrzynka bezpieczników.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Autko już po mechanikach,odebrałem je wczoraj.Wyłączyli immo-samochód pali (z holowaniem 5km-zgarneli 700 zł).Ale pozostał problem z zamkami w drzwiach.Otwieraja sie tylko drzwi kierowcy i to z pomocą kluczyka.Pozostałe zamknięte na "amen".
Otwieraja sie tylko drzwi kierowcy i to z pomocą kluczyka.Pozostałe zamknięte na "amen".
przerabialismy juz takie cus, nawet dzwonilismy do Macka bo on ma 827, niestety z takim czyms sie nie spotkal
ostatecznie wzielismy schematy w dlon i do dziela,
po doglebnej analizie i wymyslaniu przyczyn doszlismy ze zamki sa zablokowane najprawdopodobniej elektrycznie i normalnie nie da sie ich otworzyc
trzeba znalezc kable ktore steruja drzwiami i tam bezposrednio podac napiecie 12V oczywiscie w odpowiedniej biegunowsci
cale sterowanie jest nad pedalami
reszte powinien pamietac Senn
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
ja tam sie na elektryce nie znam, ale wiem ze jak mialem problem z aku w moim 820 to zachowywal sie podobnie, ja bym posprawdzal glowne kable od aku - masa i te sprawy bo to mi jakos brakiem napiecia pachnie - ale mowie o tym tylko dlatego ze podobnie sie moje autko zachowywalo
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum