No właśnie 1,5 tygodnia temu jak go odpaliłem po 2 tygodniowej przerwie olej wyglądał gorzej, na zdjęciach tego nie widać ale są ślady emulsji w oleju.
Sprawdź też wężyki odpowietrzenia silnika, zwłaszcza ten dłuższy, który idzie do przepustnicy. Jak będą tam "smarki" o kolorze kawy cappucino - znaczy się woda w olej idzie i emulguje się to w gluty.
Jak cieknie korek w chłodnicy - to wykręć to, wyczyść delikatnie szczotką drucianą gwint włącznika i gwnit w korpusie chłodnicy i wkręć gada, dając na gwint klej dwuskładnikowy, Distal, Poxipol, itd... Jak to nie pomoże, to po prostu go zaspawaj lutownicą, plastik się topi. Może być transformatorowa, bo ma grot cieńszy.
Ja w swoim poldku pęknięty zderzak, gdy naprowadziłem elementy do siebie, lutowałem dużą grzałkową lutownicą a potem gładziłem papierkiem. Prawie nic nie widać.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 09:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wężyki odpowietrzające czyściutkie. Korek potraktowałem silikonem wysokotemperaturowym bo tam nie ma gwintu, mam nadzieje że to pomoże. Pojeżdżę trochę i zobaczę jak będzie stan płynu wyglądał.
Wężyki odpowietrzające czyściutkie. Korek potraktowałem silikonem wysokotemperaturowym bo tam nie ma gwintu, mam nadzieje że to pomoże. Pojeżdżę trochę i zobaczę jak będzie stan płynu wyglądał.
Dzięki.
E, za duże tam ciśnienie na silikon. Albo klej albo lutować gada.
Ja u ojca w Nexii, gdy "fachowcy" w czasie serwisu silnika, wymieniając płyn chłodniczy, tak zakręcili korek spustowy na chłodnicy, że w drodze powrotnej ciśnienie go wysadziło, naprawiłem klejąc go na klej Distal. (bardzo dobry, polski, niedrogi).
Chodzi toto już jakieś 4-5 lat, przejechało około 80 tys. km i nie wywala.
ps. "mechanicy" dostali ode mnie wygawor. Oczywiście, stosowny do tego, co zrobili.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum