tylko nadal uważam, że taie nalepki są w pewnym sensie próbą usprawiedliwiania niemyślenia przez wszystkich motocyklistów (nie tylko zresztą motocyklistów) faktem, że ktoś inny nie patrzy w lusterko...
A jak dla mnie jest to próba przemówienia do tych którzy nie patrzą w lusterka i jeśli choć jeden spojrzy to już sukces, a że została podjęta przez tych "najsłabszych" to co się dziwić...
Mimo wszystko, z moich doświadczeń "puszkersa" znacznie częściej zdarzali mi się bezmyślni kierowcy samochodów nie patrzący w lusterka, którzy "próbowali" mnie pakować do rowu, bo nie zauważali, że ja już zacząłem wyprzedzanie, niż motocykliści, którzy pojawiali mi się znikąd.
I nie można pisac, że moją "puszeczką" pojawiałem się znikąd - mam w miarę szybkie auto, ale to tylko 158 KM na 1400 kg i ponad 8 sekund do 100 km/h, więc nie pojawię się "znikąd"...
Ciągle pisze się tu o spektakularnych skrajnościach - "pojawiających się z nikąd 250 km/h 18-latkach na ścigaczach" podczas gdy większośc motocyklistów jest raczej rozsądna i jeździ tak "jakby każdy próbował ich zabić", bo zdają sobie sprawę, że nie mają szans z 1,5 tony stali.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 00:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja mam uwagę jeszcze co do jazdy jednośladem w mieście i nie tylko.
Z założenia i z obawy o własne bezpieczeństwo jeździ się zwykle z dala od wyprzedzanego auta, tzn blisko lewej krawędzi jezdni co powoduje że znajdujesz się w centrum jego martwego punktu i nawet jak spojrzy w lusterko mniej Cie widać albo w ogóle , najlepiej jechać blisko prawej osi jezdni tak żeby było widać Cię wyraźnie. I robić dużo hałasu!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum