Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 11:07
dyziek, kolego... zdecyduj się, ja myślałem, że włącz Ci się wentylator/dmuchawa nagrzewnicy i ją słychać, a teraz piszesz, że czujesz, jak ciepłe powietrze leci. Wytłumacz w końcu dokładnie po kolei objawy, odgłosy i odczucia, żeby było wiadomo czego szukać. A Webasto tak jak pisze Dziadek, jest w prawie każdym CDT, niektóre egzemplarze we Wloszech nie mały.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 11:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
TO powinno zaradzic dmuchaniu ciepłego powietrza bez udziału climatronika
to by było zbyt proste
nie działa
[ Dodano: Wto Lis 11, 2008 20:55 ]
Rowan napisał/a:
dyziek, kolego... zdecyduj się, ja myślałem, że włącz Ci się wentylator/dmuchawa nagrzewnicy i ją słychać, a teraz piszesz, że czujesz, jak ciepłe powietrze leci. Wytłumacz w końcu dokładnie po kolei objawy, odgłosy i odczucia, żeby było wiadomo czego szukać. A Webasto tak jak pisze Dziadek, jest w prawie każdym CDT, niektóre egzemplarze we Wloszech nie mały.
może trochę zagmatwałem ale po prostu leci ciepłe do wewnątrz bez włączania się dmuchawy
ale Dziadek chyba już rozgryzł mój problem
Seryjnie montowane Webasto jest tuż przed akumulatorem,czyli po prawej stronie komory silnikowej(stojąc przodem do auta).Nie jest duże,z dwoma wtyczkami i(po tym poznasz)wychodzi z niego błyszcząca rura w dół kończąca się w otworze osłony podsilnikowej-to wydech spalin.A z nadmuchem ciepłego powietrza chyba wszyscy tak mają w tym modelu.Możnaby tego uniknąć zaślepiając wszystkie otwory wylotowe z tyłu auta i uszczelniając furę maksymalnie,ale po kilku kilometrach straciłbyś przytomność z braku tlenu.Proponuję zatem używać klimatronika,bo w tym pięknym samochodzie raczej nie ma innej alternatywy.Swoją drogą,jeśli możesz,to podjedź na jakiegoś kompa i zrób test webasta i silnika wentylatora chłodnicy.Poszukaj na Forum właśnie o wentylatorze-to podstawa sprawnie działającej klimy.
Swoją drogą często jadę do Krzywaczki,może się spotkamy na drodze?
dzięki za cenne uwagi
nie wiem w jakich godzinach bywasz w Krzywaczce, ja w tygodniu raczej nie dam rady przed 19, a w co drugi weekend w ogóle mnie tu nie ma ale poza tym jestem otwarty na propozycje
[ Dodano: Wto Lis 11, 2008 21:33 ]
Rowan napisał/a:
dyziek, jejku...
Ja myślałem, że słychać jest, że chodzi dmuchawa.
nic nie słychać
wydawało mi się, że o tym pisałem ale może tylko myslałem żeby napisać
pzdr
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 18:34
Kolego miło mi będzie zobaczyć Twoją maszynę w Skawinie,ale trudno powiedzieć kiedy,bo coraz rzadziej jadę przez to piękne miasto.Ostatnio wybieram zakopiankę,a w Krzywaczce mam szwagra.Mam swoją maszynę od czerwca i jak na razie rozmawiałem osobiście o niej tylko z PHJOWI i jakąś wystrzałową blondynką,która twierdziła,że jej skrzynia biegów nazywa się klimatronik i nie wiedziała jak się wyłącza oświetlenie kabiny.Uważam,że właściciele takich samochodów powinni o nich rozmawiać.Przestudiowałem już całą instrukcję (ponad 270 stron),ale ciągle uczę się czegoś nowego.
witam u mnie tez czasami wieje cieplym jak silnik goracy ale jak wlacze klime ustawie na 16 wiatraki na max 5 sekund i wlacze off wszystko gasnie i cieple juz nie wieje
Kolego miło mi będzie zobaczyć Twoją maszynę w Skawinie,ale trudno powiedzieć kiedy,bo coraz rzadziej jadę przez to piękne miasto.Ostatnio wybieram zakopiankę,a w Krzywaczce mam szwagra.Mam swoją maszynę od czerwca i jak na razie rozmawiałem osobiście o niej tylko z PHJOWI i jakąś wystrzałową blondynką,która twierdziła,że jej skrzynia biegów nazywa się klimatronik i nie wiedziała jak się wyłącza oświetlenie kabiny.Uważam,że właściciele takich samochodów powinni o nich rozmawiać.Przestudiowałem już całą instrukcję (ponad 270 stron),ale ciągle uczę się czegoś nowego.
zasadniczo to Skawina jest tylko chwilową przystanią, już bardzo niedługo wracam do Kraka ale do Skawiny będę miał dwa kroki ja w sumie też zapoznałem się z całą instrukcją ale przy Tobie jestem co najwyżej jak czeladnik choć w hierarchii chyba wyżej od wspomnianej blondynki
pzdr
[ Dodano: Czw Lis 13, 2008 22:10 ]
ENU napisał/a:
nie działa bo nie ma zmiany?? to moze ten przełącznik jest uszkodzony - u mnie to działa
nie ma zmiany a przełącznik raczej jest dobry
pzdr
[ Dodano: Czw Lis 13, 2008 22:13 ]
zajac napisał/a:
witam u mnie tez czasami wieje cieplym jak silnik goracy ale jak wlacze klime ustawie na 16 wiatraki na max 5 sekund i wlacze off wszystko gasnie i cieple juz nie wieje
to jest jakiś sposób ale myslałem, że da się go rozwiązać raz na zawsze a nie za każdym razem od nowa
pzdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum