Wysłany: Czw Lis 13, 2008 21:06 Rave poszukiwane silniki serii K z fabrycznym turbo
Witam, poszukuję rave do UTURBIONEGO fabrycznie silnika serii K, potrzebny mi schemat połączeń wszystkich wężyków które normalnie idą do kolektora dolotowego, przydałby sie też stopień sprężania bez turbiny oraz ajkie jest doładowanie itd. z góry dzięki za pomoc.
AndrewS: poprawilem temat, watek przesuniety z forum klubowego
Ostatnio zmieniony przez AndrewS Czw Lis 13, 2008 23:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 21:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 09:46 Re: Rave poszukiwane silniki serii K z fabrycznym turbo
sebeks napisał/a:
Witam, poszukuję rave do UTURBIONEGO fabrycznie silnika serii K, potrzebny mi schemat połączeń wszystkich wężyków które normalnie idą do kolektora dolotowego, przydałby sie też stopień sprężania bez turbiny oraz ajkie jest doładowanie itd. z góry dzięki za pomoc.
AndrewS: poprawilem temat, watek przesuniety z forum klubowego
wiem ze jest wersja fabrycznie uturbiona 1,8, z tego co sie orientuje jest tez montowana w land-roverze, moze być i to rave, potzrebuję wiedzieć jak podłączyc wszystkie przewody podcisnienia itd, bo bede uturbiał 1,6, normalnie komp mierzy podcisnienie, co sie stanie jak dam turbine? za pewne zacznie szaleć bo bedzie nadcisnienie wiec chciałbym to jakość obejsć, to samo z podcisnieniem do serwa hamulców.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 00:39
Dla potomnych zostawiam info .
Uturbiona wersja R75 jest uwzgledniona w Rave dla modeli po faceliftingu: "Rover_75_Workshop_Manual_for_Facelift_Models_2003_to_2006".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum