Przykro mi, memphisto, że masz taki problem i naprawdę współczuję. Ale cieszy mnie fakt, że diagnosta nie olał sprawy, która jest istotna dla warunków poruszania się publicznych drogach (a nie ściganie za zagłówki, których w pewnych okolicznościach ma prawa nie być w aucie) Oby więcej takich!
Może pożycz od kogoś parę stów, jeśli za dwa miesiące będziesz miał kasę? Nie stracisz przynajmniej pieniędzy na kombinacje czy łapówki (pomijając fakt, że to niezgodne z prawem i szkodliwe dla innych użytkowników).
_________________ It's all right...
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 14:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wlasnie nic nie zmienia- oslepia innych uzytkownikow drogi.
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 20:11
Zastanawia mnie jedna rzecz:
kolega memphisto na obecną chwilę posiada lampę UK, nie ma 150 PLN na zakup właściwej (EU), ale zbiera na AngelEyes (ma 400 PLN).
Czy te z ringami mają homologację, czy może za rok będzie problem i płacz: "Diagnosta jest #$%^&, bo mnie nie przepuścił z lampami z Chin".
Może lepiej wziąć z "kupki", na której leży 400 PLN i kupić lampę, z którą nie będzie kłopotów
Co Wy na to ?
Moim zdaniem nie mają co się czepiać zagłówków tylnej kanapy. Za pierwszy przegląd techniczny (dopuszczający auto do ruchu po drogach) zgodnie z prawem Unii Europejskiej uważa się przegląd wykonany w jakimkolwiek kraju unijnym. Co więcej Komisja Europejska, uważa polski przegląd techniczny przy sprowadzeniu auta za niezgodny z przepisami unii dyskryminujący zasadę swobody przepływu towarów. W 1996 roku nie byliśmy w Unii i prawodawstwo Wspólnot Europejski nie obowiązywało,, od 2004 roku jesteśmy w UE i prawodawstwo UE to obowiązuje.
[ Dodano: Wto Gru 16, 2008 20:23 ]
PS. Do moich zagłówków diagnosta się nie czepił. Na końcu czepił się natomiast do składu spalin z rury wydechowej - za duże CO.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 21:03
bialy114 napisał/a:
Może lepiej wziąć z "kupki", na której leży 400 PLN i kupić lampę, z którą nie będzie kłopotów
Co Wy na to ?
Ale kolega chyba się uparł na te Angele...
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 21:12
filo napisał/a:
Ale kolega chyba się uparł na te Angele...
I to właśnie w narodzie mnie martwi...
Uparł się (chyba) na lampy z ringami mając pełną świadomość, że nie posiadają homologacji. A potem pretensje do całego świata, że badań nie przechodzi. Temat zbliżony do ksenonów w standardowych kloszach...
Osobiście - powtarzam OSOBIŚCIE - wychodzę z założenia:
"Chcesz mieć auto z ksenonami - kup z fabrycznymi. "
Potrafię zrozumieć "poprawianie fabryki", lecz nie w sprawach, które wpływają na OBNIŻENIE bezpieczeństwa, nie mówiąc już o działanach niezgodnych z prawem.
Najprawdopodobniej będą posiadać homologacje, choć nie bardzo wiem jakim cudem jest im ona przydzielana.
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 21:29
filo napisał/a:
Jesteś pewny,że nie posiadają homologacji?
Pytam,gdyż nie wiem...
Niestety - tylko na 99% - nie handluję lampami, nie posiadam takich i raczej nie zdecyduję się na takie gadżety i wcale nie mówię, że jestem nieomylny .
Szczerze: wolę poprawić swoje (tak robiłem posiadając R600) na zasadzie wyczyszczenia wewnątrz, utrzymania w czystości na zewnątrz, a przede wszystkim, prawidłowego ustawienia.
Szwagier ma w bmw Angel eyes i są homologowane był na przeglądzie i diagnosta sie dziwił że homologacja jest
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
ZTCW to mają - kolega maciekwawa ma takie i kojarzy mi się, ze mówił, że mają.
Były o tym artykuły - jeden z instytutów w Hong Kongu ma prawo dawania "angielskich" homologacji i cały chiński badziew tam przechodzi.
Jest jeszcze druga rzecz - to co idzie na badania homologacyjne nijak ma się jakością do tego co ląduje w sklepach.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 12:32
Maciek, samochdo jest 97, wiec nie wiem o co chodzi, badz co badz bez zaglowkow bylo sporo modeli wypuszczanych, nie wiem tylko dlaczego bo to flagowy model Punto jak na tamte czasy. Jakby mi powiedzielizebym wymienil gore kanapy to ciekawe czy daliby hajs na cala reszte srodka, bo wymienic kanape nie problem, ale z zaglowkami takiego wzoru tapicerki nie ma, wiec musilbym wymienic od razu cala tapicerke ze srodka
Co do ringów bądź angel jak wolicie, mają homologację tak jak pisze maciej o koledze maciekwawa takie same chcę sprawić, dowód mam, pieczątkę mam naklejke na lampie również mam, okazało się, że moj kochany servis volvo ma takie coś na stanie ale za 1 podejściem jeden diagnosta mi powiedział, że moge to sobie wsadzić w D. a drugi powiedział ze go nie interesuje co ja zrobię ale lampy mają wyglądać tak __/ __/ a wyglądały tak \__ __/ także po ptakach a na angele już prawie prawie po świętach będzie już chyba kaska ale zamontuję dopiero na wiosnę bo niedajboże coś się stanie i bym chyba umarł
I co się okazało ? w moim servisie VOLVO zostałem poinformowany, że jak chcę na następny raz mam autem przyjechać na 8.00 dowód dać a w nim 250 zł i na 14 auto wróci podbite nie ważne czy świeca lampki czy co musi wjechać postać tam chwile bo są kamery i wyjechać
Oczywiście nie zamierzam korzystać z tej opcji chyba że wspaniałe ringi okażą się kolejnym utrapieniem
Kamil Luczak, a on jest sprzedany w Polsce, czy sprowadzony, bo w innych krajach były inne przepisy i mogło nie być zagłówków po '96.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum