Witam Wszystkich jestem tutaj Nowy Wiec Raz jeszcze I Witam
Mój problem jest taki siostra zgubiła kluczyk od roverka wraz z jedynym pilotem i ze nieszczescia chodza parami to do tego pewien szpec spalił mi immo w roverku nie pytajcie jak bo to długa historia hehe poprostu pojechałem na lawecie do dobrego elektryka i mi powiedzial ze musze kupic nowe immo bo to jest spalone i dopiero bedzie on mógł grzebac przy aucie ale powiedzial ze to tanio nie bedzie ;/ i moje pytanie jest takie czy jak kupie od innego roverka immo z kompem i pilotem i zamontuje to bedzie auto hulało?? i jesli mozecie to sprawdzcie to co znalazlem na allegro http://moto.allegro.pl/it..._0_tdi_sdi.html bedzie pasowal do mojego roverka seri 200 2.0SDI Bo jesli Tak to mnie to taniej wyniesie Zalezy mi Na Waszych opiniach bo wy w tym siedziecie ) Pozdrawiam i czekam za odp
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 00:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A czy taki sam masz w aucie? Jeśli tak to będzie pasował bo z tego co widać gość proponuje komplet czyli wszystko gra Zakładać i jazda.Pozdrawiam :cool:Poproś tylko o gwarancję rozruchową żeby nie okazało się że jest on zebrany z kilku aut
Ostatnio zmieniony przez TARADAJA Sro Gru 24, 2008 01:07, w całości zmieniany 1 raz
no ja nie wiem jaki ja mam ale chyba taki sam co nie?? silniki sa te same w roverach 220sdi i 25 sdi ale nie wiem jak własnie z kompem a wlasnie o to mi chodzi zeby cały komplet załozyć i moze by było taniej Prawda? co o tym myslicie? Ps. Kompe Jest pod maska czy pod Nogami pasażera??
Według mnie pod maską w komorze silnikowej po lewej stronie albo na grodzi czołowej
[ Dodano: Sro Gru 24, 2008 01:11 ]
Po wymontowaniu kompa i imobilizera wtedy szukaj aby uniknąć niepotzrebnych kłopotów niepasowania kostek,pinów itd. Ma on na sobie numerację która jset przydatna podczas szukania innego zestawu
to juz wiem gdzie chyba kolo akumulatora jesli sie nie myle czyli jak jakas cyferka sie nie bedzie zgadzała to znaczy ze nie bedzie pasowało?? Warto to wiedziec
[ Dodano: Sro Gru 24, 2008 01:18 ]
Aha jeszcze jedno czy Komputer I sterownik to to samo??
Cyfry na pewno sie będą się zgadzały( każdy ma inne ) ale chodzi o kształt kostek,model i rok produkcji.Jeśli wizualnie jest to samo a oferowany zestaw jest z tego samego modelu to nic nie stoi na przeszkodzie Po montazu kompa i puszki imobilizera powinieneś wcisnąć szybko 2 razy przycisk otwórz na pilocie i po sprawie Jesli jak pisałem jest on sprawny i pewny że chodzi?! Pozdrawiam P.S. Często nazwy komputer-sterownik silnika stosuje się zamiennie i obie nazwy są poprawne
Ok Ale Ja Pisałem ze mam rovera model 200 z silnikiem 2.0sdi a ten zestaw z allegro jest z modelu 25 tego po 200 silnik ten sam tylko ze inny komp troszke tam jest jeśli sie nie myle wiec o to mi bardzoej chodzi czy bedzie pasowało z R25 do R200?
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 08:51
JEŚLI chcesz zamontować ten zestaw od 25 to nie będzie pasował musi wszystko być od jednego auto w i numery komputera muszą się zgadzać bo inaczej auto nie odpali.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 09:24
tą sprawe można załatwić po najtańszej lini oporu jeśli jest komputer silnika dobry , to tylko kupić puszke koszt ok 50zł- 70 , i pilot koszt od 50-do 100zł i zgranie tego wszystkiego ok 100zł
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Czyli Reansumując Kolego JOWI mam zakupić puszke od immo jakieś 2 dowolne piloty od roverka (nie musza byc od tego immo tak??) laweta do Nowego miasta I i koszt jaki ?? nie liczac lawety hehe aha dodam ze auto nie pali i cos w nim pika i miga taka lampka na liczniku... czyżby to immo zablokowane?? Kolrgo JOWI Powiedz mi konkretnie ila ta impreza bedzie mnie kosztowała zebym wiedzial czy mam skarbonke rozbijac Ps. Kumpel ma dwa piloty do swojego R i zgodził sie mi jeden odsprzedac za pare groszy ... Brac????
Niestety zawsze największym problemem jest ten dojazd. A kolego PHJOWI nie masz opcji by wysłać Ci sterownik, immo i piloty i wszystko zgrasz? Zmontuj instalację by nie trzeba gonić taki kawał. Tyle teraz anglików i instalacje się marnują.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum