A mnie naszła pewna myśl. Mianowicie przyzwyczailiśmy się do wyglądu Rovera jako auta jak to niektórzy mówią w stylu retro gdzie można wstawić kominek rodem z epoki rocococo ( ) plus zdjęcie królowej Elżbiety. Nie mówię że to jest fu (mi się osobiście to podoba). Jednak Roewe To już inna linia bardziej jak ja to mówię - moderne. Oczywiście pomijam tutaj pewne elementy które są tandetne ale w każdym modelu znajdzie się kilka - ile osób będzie miało zdanie tyle będzie tych elementów
Może warto spojrzeć na Roewe'a z innej perspektywy? bardziej współczesnej. Przecież każda marka (chyba) udoskonala swoją linie i robi coś moderne (przyp autora). Weźmy np Jaguara. Najnowsze Jaguary już nie wyglądają tak samo jak kiedyś (przynajmniej nie wszystkie modele) i nie mówię tutaj tylko o lini zewnętrznej jak i o środku.
Pomijam tutaj model Roewe 750 bo to jest takie doklejanie nowych elementów do starej konstrukcji. Starej no bo jakby nie patrzeć ma już ponad 10 lat
Gdzieś widziałem jakiś odcinek TG gdzie jeden ze świętej trójcy jedynej testował R75 i krzykiem powiedział "I need something modern!! " I może coś w tym jest.
fearless [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 13:21
A ja Wam powiem tak: w sprawie tandetności aut z Chin i tego że wszystko co chińskie jest ble - otóż wcale tak nie jest, spójrzcie na rynek - większość rzeczy jest made in China (jak ktoś woli - Zdzielano w Państwie Srodka ) i o ile część z nich to rzeczywiście badziewie, o tyle reszta, w żadnym stopniu nie ustępuje produktom z Europy czy Stanów.
Zasada jest taka: Jeśli chińczyk ma zrobić solidnie - to zrobi! Będzie to więcej kosztować, ale będzie jakościowo dobre.
Natomiast jeżeli chińczyk ma zrobić tanio - to też zrobi i będzie tanie a przy tym badziewne.
Konkludując - jeśli Roewe zostało wymyślone i stworzone po to aby podbić rynki Europy czy Stanów - to jego jakość wykonania będzie zadowalająca (dobra).
Konkludując - jeśli Roewe zostało wymyślone i stworzone po to aby podbić rynki Europy czy Stanów - to jego jakość wykonania będzie zadowalająca (dobra).
Przypuszczam, że Roewe 550 jest dokończonym projektem Rovera 55, więc nie jest to do końca wymyslili Chińczycy.
A ja Wam powiem tak: w sprawie tandetności aut z Chin i tego że wszystko co chińskie jest ble - otóż wcale tak nie jest, spójrzcie na rynek - większość rzeczy jest made in China (jak ktoś woli - Zdzielano w Państwie Srodka ) i o ile część z nich to rzeczywiście badziewie, o tyle reszta, w żadnym stopniu nie ustępuje produktom z Europy czy Stanów.
NO cóż jesteś w wielkim błędzie - mam kontakty z firmą, która współpracuje w Chinach z paroma firmami. Chińczycy robią dobrze a nawet bardzo dobrze wtedy gdy:
- zarząd składa się z ludzi z zagranicy;
- są filią jakiegoś wielkiego producenta, który do nich przeniósł produkcję, ze względu na koszty robocizny;
Taka jest niestety prawda - każda produkcja rodzima jest tandetą. Jeśli chińczycy czegoś nie skopiują, bądź nie dostaną wzorców robią tandetę, ponieważ same badania technologiczne generują ogromne koszta, których oni nie chcą pokrywać.
NO cóż jesteś w wielkim błędzie - mam kontakty z firmą, która współpracuje w Chinach z paroma firmami. Chińczycy robią dobrze a nawet bardzo dobrze wtedy gdy:
- zarząd składa się z ludzi z zagranicy;
- są filią jakiegoś wielkiego producenta, który do nich przeniósł produkcję, ze względu na koszty robocizny;
Taka jest niestety prawda - każda produkcja rodzima jest tandetą. Jeśli chińczycy czegoś nie skopiują, bądź nie dostaną wzorców robią tandetę, ponieważ same badania technologiczne generują ogromne koszta, których oni nie chcą pokrywać.
No ale ja przecież o tym właśnie napisałem dalej w poście
Przecież napisałem że jak Chińczyk ma zrobić coś dobrze to to zrobi i już.
Fakt - nigdzie nie zaznaczałem czy ma to być wytwór rodzimej myśli technologicznej czy zaczerpnięty z zachodu - no ale o to samo nam chodziło....
Już kiedyś widziałem ten filmik... fajnie to się zbiera Z tego co wyczytałem, to jest to zmodyfikowany silnik 1.8T serii K. Na filmiku wygląda jakby miał 180-200KM Niby już nie jest podatny na HGF
Polecam przeczytać poniższe linki o:
MG6 Roewe 550
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum