Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 38 Skąd: Oświęcim/Kraków
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 15:44 [R200 1.4 16V Silverstone '99] problem z tylną wycieraczką..
Witam.. Mam mały problem, otóż wymieniłem wszystkie wycieraczki.. Przód działa elegancko, bez zarzutów..
Z tyłu pióro zbiera tylko zewnętrzną część, środek wycieraczki nie przylega do szyby.. Co może być powodem?? Czy muszę zmieniać całe ramię z tego powodu, czy może problem leży w zbyt mało naciągniętej sprężynie.. Proszę o pomoc...
Ostatnio zmieniony przez Brt Pon Mar 30, 2009 09:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 15:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 19:45
Psikałem WD40 ale nic to nie dało.. Wycieraczka jak nie przylegała całą powierzchnią tak dalej nie przylega.. Szkoda bo wydałem na nią 40 pln Co może być jeszcze powodem??
A może to rpzez to ze to nie zwykła wycieraczka tylko tzw. "banan" ?
Jest to całkiem możliwe. Ja bym sprawdził docisk ramienia do szyby jeszcze. Bo w R200 pod wpływem brudu itp. lubi sie zacierać ramię przez co sprężyna za słabo dociska pióro do szyby .... Warto psiknać czymś na "zawias" i rozruszać i robić takie smarowanie regularnie 1 - 2 x na rok.
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 15:21
Spenetruje to jutro jeszcze raz wd40 jak nie pomoże to kupie zwykłą wycieraczkę i wtedy zobaczymy.. Ale mam nadzieje ze wd pomoże bo banan mi się bardziej podoba
aha, no to dobrze możliwe ze na bananie to jakoś nie działa. No ja miałem zwykła wycieraczkę. Ja zawsze te stare z przodu jak wymieniam to stylu jedna lepsza zakładam
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum