Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Nie Kwi 12, 2009 11:36 [R111] Moduł zapłonowy
Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.1 Rok produkcji: 1997
Ostanio miałem problem w R111 bo rozładowywał się akumulator. Okazało się, że przyczyną jest grzałka sondy lambda, która się nie wyłączała a jest sterowana z modułu zapłonowego. Autko zaczęło trochę gorzej palić aż wreszcie przestało palić. Nie ma pewności ale prawdopodobnie padł moduł zapołonowy. Pytanie czy to coś można naprawiać i ewentualnie gdzie? Elektryk stwierdził, że moduł można wymienić na używany ale dokładnie na taki sam jak mam teraz. Chodzi o oznaczenia. Czy ktoś w tej kwestii może mi coś doradzić?
Moje oznaczenia to MKC 103420 2966 4119, kod kreskowy 2966103420
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 23:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 12, 2009 11:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 07:18
Dobrze myślałeś, to chyba ja się nieprecyzyjnie wyraziłem. Owszem jest cewka zapłonowa i rozdzielacz ale zapłonem i wtryskami bo mam MPI i całą resztą steruje taka "srebrana skrzynka"
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
To jest właśnie komputer wtrysku. Do poprawnego działania (jeśli koniecznie chcesz go wymieniać) potrzebujesz jeszcze centralkę alarmową i pilota do przeszczepu, bo inaczej immo nie pozwoli Ci odpalić
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum