Pomógł: 10 razy Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 110 Skąd: Krakow
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 11:15 [R75] Fotele elektryczne - nie działają po zmianie aku...
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
Zmieniłem wczoraj rano akumulator na nowy (tamten padł na amen, nie był wymieniany przynajmniej odkąd kopiłem R, czyli ponad dwa lata-ładowanie nic nie dało)
no i od momentu podpięcia, nie działa sterowanie foteli
na początku myślałem, ze bezpieczniki się poprzepalały - ale niestety, wymieniłem na nowe - bez zmian.
Później patrzyłem pod fotele, ze może coś gdzieś się poluzowało - nic. Wszystko wygląda jak by było w porządku..
Nic innego po tej zmianie akumulatora się nie podziało, wszystko ok - tylko te fotele.
macie pomysł?
Pzdr
E
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lis 20, 2010 23:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 11:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 16:04
Przy odłączeniu aku , ECM i ECU może utracić w pamięci niektóre układy i trzeba je resetować , kodować na nowo, albo programować. Pewnie trafiło na fotele.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum