Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 10:53
Zgadza się to ja . Najczęściej jeżdżę Krakowską. Dziwne że Cię nie widziałem bo rozglądam się usilnie .
No i byłem na przeglądzie i rzeczywiście kazali mi zrywać folię z szyb ! W tym kraju gdzie rządzą idioci nie mogą pojąć że ta folia pomaga kierowcy i dzięki niej nie razi mnie słońce.Ale prędzej napiszę do prezydenta niż zerwę folię.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 145 Skąd: Warszawa-Gocław
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 14:47
Widzisz, bo ja nie jechalem swoim autem i siedzialem z tylu jako pasazer
No niestety mi tez kazali.
W jednym roku udalo mi sie zalatwic przeglad z folia, ale w drugim juz nie i zerwalem.
Przynajmniej mam spokoj i nawet sie przyzwyczailem, nie wyglada to zle wcale a co mam niby teraz powiedziec nie
Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 15:44
A mój przeszedł bez zrywania ! Pan na stacji zmierzył takim śmiesznym przyżądem i wyszło że mieści się w normie ! A reszta idiotów,bo inaczej nie można ich nazwać,nawet nie wspomniała że mogą zmierzyć przepuszczalność tylko "na oko" kazali zrywać.Niech żyje rozsądek !
[ Dodano: Pią Maj 29, 2009 15:45 ]
Rany ale błąd,nie przyżąd tylko przyrząd
Pan na stacji zmierzył takim śmiesznym przyżądem i wyszło że mieści się w normie ! A reszta idiotów,bo inaczej nie można ich nazwać,nawet nie wspomniała że mogą zmierzyć przepuszczalność tylko "na oko" kazali zrywać.
Tak powinno być, a "na oko to chłop w szpitalu umarł".
Procedura powinna być taka, że albo Policjant ma miernik i Ci zabiera dowód, a na stację kontroli przyjeżdżasz, gdy doprowadzisz wszystko do porządku, sprawdzają też miernikiem i jeśli jest ok, to dają kwit z badania na podstawie którego możesz odebrać dowód w UK.
Druga sytuacja, to gdy policjant zabiera dowód na podstawie "uzasadnionego podejrzenia" i na stacji badają to miernikiem - nigdy "na oko", a dalej procedura jest taka sama.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 145 Skąd: Warszawa-Gocław
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 10:14
iktorn73 napisał/a:
A mój przeszedł bez zrywania ! Pan na stacji zmierzył takim śmiesznym przyżądem i wyszło że mieści się w normie ! A reszta idiotów,bo inaczej nie można ich nazwać,nawet nie wspomniała że mogą zmierzyć przepuszczalność tylko "na oko" kazali zrywać.Niech żyje rozsądek !
Tak tylko mi tez tym urzadzeniem mierzyli w 3 miejscach i bylo sporo za ciemno dlatego musialem zerwac.
Ciesze sie ze Tobie sie udalo, gratuluje!
Tak tylko mi tez tym urzadzeniem mierzyli w 3 miejscach i bylo sporo za ciemno dlatego musialem zerwac.
Skoro to były folie, to mogliście mieć różne - oznaczenie "Opticool" dotyczy szyby, a jeśli coś było na nią naklejone, to zupełnie inna sprawa.
ZTCW te mierniki nie są zalezne od oświetlenia zewnętrzenego, ale mogę się mylić.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum