Wysłany: Sob Maj 30, 2009 14:25
myślę, że ze stożkiem, kilkoma naklejkami i paroma innymi modyfikacjami z palcem w kretowisku te 200 poleci
fakt, że nie zmierzyli mu takiej prędkości a ciągle im odchodził to poniosło ich i chlapnął że 200km/h.
Ale przyznać trzeba, że kierowca zna możliwości auta
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 14:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
rozumiem, ze auto, masa, silnik....
ale skad sie wzielo 200 ? "tak se strzelil ?"
jechal za szybko, dla wysokosci mandatu bez znaczenia juz pare km wiecej/mniej. zastanawia mnie tylko OCB z txt policjantow sami nie wiedzieli skad i jak to uzasadnic ...
w USA juz koles by mogl sie sadzic o nieoprawidlowosci w sprawie zatrzymania. u nas i tak przyjmie mandat i tak, bo nawet jakby poszedl do sadu to moglby osiwiec, zanim jakas rozprawa by sie odbyla
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
policja jechała 200 km/h żeby go dogonić i policjant był zdziwiony że tak długo to trwa i uznał że ten RR tez musi jechac 200 mimo ze zmierzyli mu tylko 172 (albo coś koło tego)
koleś powiedział wyraźnie że TE auto nie pojedźie 200 a policjant wyskoczył z pytaniem czy diesle nie jadą 200
proponuje temu panu bardziej się skupić i spróbować zrozumieć co się mówi do niego
no ale to policjant z kapelusza do goscia wyskoczyl z tymi 200 i niewazne w sumie ile to auto realnie poleci...
tak samo ja bylem oburzony jak mnei zatzrymali - kontrola trzezwosci- spr kwity i mowi jechac.... no to zaraz , albo kontrola trzezwosci albo na oko to ocenil
policjant ni emoze sobie zgadywac ile ktos jechal na oko. brak profesjonalizmu i wlasciwego postepowania. nie powinien wspominac o tych 200 skoro zmierzone ma 172 , to ze koles moze lecial szybciej... tego sie nie dowiemy dowody mamy na tyle, za ile ostatecznie wypisany mandat byl.
dziwi mnie po prostu takie rzucanie powaznego oskarzenia o wykroczenie, ktorego w sumie nie bylo i nie maja na nie dowodow. czyli pomowienie tej osoby. nie chce sie wdawac w prawniczy belkot, ale o to chodzi z grubsza przynajmniej dla mnie.
fakt bezsprzeczny jest jeden - jechal za szybko i dostal za to mandat ale ja tam 200 nie widzialem i oni tez, wiec... skad ten txt
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
no ale to policjant z kapelusza do goscia wyskoczyl z tymi 200 i niewazne w sumie ile to auto realnie poleci...
I podobno, to te videorejestratory, to też podają prędkość z kapelusza, bo wcale nie mierzą prędkości nagrywanego pojazdu, a tylko czas "dogonienia" w odniesieniu do pomiaru odległości między autami i w stosunku do prędkości samochodu z videorejestratorem, z czego prędkość "gonionego" tylko obliczają (w uproszczeniu ). Dobry ekspert od tych spraw, podobno byłby w stanie obalić każdy mandat na podstawie takiego dowodu jak nagranie na videorejestratorze .
I podobno, to te videorejestratory, to też podają prędkość z kapelusza, bo wcale nie mierzą prędkości nagrywanego pojazdu, a tylko czas "dogonienia" w odniesieniu do pomiaru odległości między autami i w stosunku do prędkości samochodu z videorejestratorem, z czego prędkość "gonionego" tylko obliczają (w uproszczeniu ). Dobry ekspert od tych spraw, podobno byłby w stanie obalić każdy mandat na podstawie takiego dowodu jak nagranie na videorejestratorze .
Swego czasu jakiś doktor fizyki odmówił przyjęcia mandatu twierdząc, że lampy stojące wzdłuż drogi wpływają na wynik pomiaru... i miał rację z tym, że nie podwyższały tej wartości jak sądził, a zaniżały w związku z czym mandat zapłacił wyższy, a dodatkowo musiał pokryć koszty ekspertyzy przeprowadzonej przez biegłych
to jest nowy RR sport
albo z silnikiem tdv6 2.7
albo z silnikiem tdv8 2.7
model z okolo 2006 roku
to kiedys byly auta terenowe
obecnie sa to malo terenowa terenowka
nie zmienia to fakty ze nie jest to samochod stworzony do jazdy z takimi predkosciami
Nie pisz bzdur!! TDV8 ma 3,6l a nie 2,7l. Poczytaj to: http://www.landrover.pl/10517
Jakby nie patrzeć to ciężko takimi szybkościami takim autem zasuwać. Stary kredens mojej babci jest bardziej aerodynamiczny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum