Wiem ze można kupić za ~800zl cały komplet foteli pól-skora do Roverka ale nie ma tyle kasy Mam do tej pory takie pokrowce za 40zl ale po dwóch latach już sobie wyglądają obtarto Wiec szukam jakiejś alternatywy do 200zl
Drugie pytanie czy taka sztuczna skora - skaj się na da na boczki do drzwi, bo jak juz w jednym temacie pisałem mi odpada ten materiał i widać ta żółta gąbkę i chciałem to zrobić teraz na tej sztucznej skrocze i nie wiem gdzie kupić a na allegro jest takie coś:
Miałam kiedyś podobne pokrowce w Twingo. To co najbardziej mnie wkurzało, że odstawały od siedzeń. Robiła się taka poduszka powietrzna pomiędzy siedzeniami a pokrowcem. Jak się usiadło to oczywiście ta przestrzeń znikała ale wystarczyło położyć coś obok na siedzeniu i oprzeć o oparcie i już było widać, że to pokrowiec.
"Gruby materiał o wyglądzie skóry z powierzchnią zewnętrzną w kształcie drobnego trykotu zapewniający maksymalny komfort."
Jeśli to ten sam materiał jaki był u mnie - a wygląda na ten sam - to nie był zbyt przyjemny w dotyku i z trwałością też było kiepsko.
Może tapicer obszyłby Ci za jakieś godziwe pieniądze? Kiedyś mój ojciec robił nowe poszycie na jeden fotel i zapłacił za wszystko 120 zł z materiałem. Materiał gatunkowo dobry, trwały i przyjemny w użytkowaniu. No i ładnie było wyprofilowane - wszystko elegancko przylegało. Trochę to drożej niż Twój budżet, ale o połowę taniej niż wymiana siedzeń. No i masz nówkę!
[ Dodano: Pią Mar 27, 2009 15:42 ]
Co do sztucznej skóry to jest strasznie nietrwała, ale na te wszywki w drzwiach - moim zdaniem - się nadaje, bo tego się praktycznie nie dotyka. Pozostaje tylko kwestia doboru kolorystyki do tapicerki siedzeń....
Dziękuje za odpowiedz Jednak sobie chyba dam spokój z tym i kupie jakieś materiałowe. Ja np tylna kanapę oraz oparcie wyciągnąłem całkiem i sobie przymocowałem te pokrowce tak za ładnie przylegają i są napięte, bo na tych gumkach to nic to nie trzymało i się przesuwało. Z przodu mi się niestety nie chciało i sie to teraz jak pisałem już wytarło
No to jak do boczków będzie ok to sobie zamówię materiał
Pojadę jeszcze w takim razie w Rzeszowie do tapicera się spytać
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Panowie jak ja widze w jakimś aucie pokrowce to jestem chory I jak ktos jeszcze powie mi ze to po to zeby nie ubrudzić siedzen to juz mam go za szuszfola co siada do auta w brudnych rzeczach... Takie jest moje zdanie
Pozdrawiam Firq
No właśnie dlatego miałam pokrowce w Twingo. Tam jest powalająca kolorystyka....
Firq napisał/a:
jak ja widze w jakimś aucie pokrowce to jestem chory
Cóż. Na wygląd, klimat auta składają się nie tylko pokrowce. Jeśli są dopasowane i z dobrych materiałów to potrafią oszukać każde oko. A poza tym każdy lubi co innego. De gustibus non est disputandum....
Remi55, Zatem Koleżanko Polecam Kupić nowe środki do swojego R siedzenia kanapy ewentualnie boczki koszt wiekszy niż pokrowce ale coś za coś
Poprostu nienawidze pokrowców w żadnym wydaniu
Ja do lata tego roku obszywam mojego R Skórą w zaprzyjaźnionej firmie Bo tez mi sie znudziły te środki
Chciałem dodać tylko ze zrobiłem w końcu sobie te boczki w aucie na czarna skore
O to wynik
[ Dodano: Sro Cze 03, 2009 19:28 ]
Aha, jeszcze dodam ze ten klej jest super do takich rzeczy, smaruje się co się chce kleić czeka się 20min az będzie suchy i potem sie elementy mocno ściska i w ciągu sek klei jak bomba
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Słusznie. Ale jak Ci się trafi skórka z R200 to też przemyśl. Wiem, że się narażę wielu osobom, ale mnie te z MG średnio się podobają. Bo ten materiał w środku jakieś takie kolory ma zazwyczaj..... Takie pszenno-buraczane. Ale to kwestia gustu. Wszyscy chcą mieć te fotele z MG, więc się pewnie nie znam.
ja też poluję na skórkę do mojego R : >> obojętnie czy z R200 czy z MG ZR byle była nie za droga bo na razie to albo ceny z kosmosu albo koniec polski znalałem niedawno 1 aukcję za 400 PLN + wysyłka 100 PLN to mi po telefonie Pan powiedział że już sie sprzedało : (
Aha, jeszcze dodam ze ten klej jest super do takich rzeczy, smaruje się co się chce kleić czeka się 20min az będzie suchy i potem sie elementy mocno ściska i w ciągu sek klei jak bomba
a jakbym chciał plastikową półkę w boczku do niego przykleić, bo mi zaczep odpadł, to też da rade?
ja mam pół-skórki z mojej coupetki wyjęte, środek materiał a boczki w czarnej skórce nie wiem, czy będzie pasowała kanapa na tył, ale do wersji 3d może czasem podejść
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
ja też poluję na skórkę do mojego R : >> obojętnie czy z R200 czy z MG ZR byle była nie za droga bo na razie to albo ceny z kosmosu albo koniec polski znalałem niedawno 1 aukcję za 400 PLN + wysyłka 100 PLN to mi po telefonie Pan powiedział że już sie sprzedało : (
Ja mam skórkę beżową w swoim R214 i powiem tak: Wygląda elegancko. W zimie ciepło w cztery litery, w lecie trasa 10 km i wszystko na człowieku mokre. Markzo po ostatniej niedzieli może potwierdzić . Ale ogólnie nie zamieniłbym teraz na żaden welur albo jakies pół skóry. Jest ekstra tak jak jest
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
Ja mam skórkę beżową w swoim R214 i powiem tak: Wygląda elegancko.
Również nie zamieniłbym na nic innego. Eleganco i wygodnie. Do mycia wystarczy cif (mleczko) i jak nowe.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum