Faktycznie miło się to czyta konkrety konkrety konkrety
MaReK napisał/a:
Najblizsza okazja, to przejazd w Twoich okolicach w Wigilie ok. 22:45
Jade do Violi.
to już po okazji, ale powiem CI ze w styczniu mam taka cichą propozycje sam dla siebie żeby weekendowo-zjazdowy pobyt w Warszawie przedluzyc o jeden dzien, wtedy bym na bemowo zapadł
Dziękuje - efekty nudy w pracy - oczekiwania na decyzje klienta.
A tak swoją drogą to rozmawiałem ostatnio z kolegą, który w takich sytuacjach jest jeszcze bardziej radykalny - nie daje szansy klientowi, tylko bez ostrzeżenia wali do prokuratury - mówi, że pewne sprawy rozwiązują się błyskawicznie.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
nie, sprawdzone u Mariusza. Jeżeli fachowiec przekręci licznik, to co najwyżej pozostaną ślady, które mogą świadczyć o możliwej ingerencji w stan licznika. Nie da się tego stwierdzić wprost, tak jak nie da się odtworzyć przebiegu oryginalnego. Mariusz "wie o co kaman".
O ile wiem (źródło - PHJOWI testowane niestety na Klubowym R75 z przekręconym przebiegiem) to przebieg jest wpisany w 2 lub 3 miejscach w aucie i o ile w liczniku jest łatwo go przekręcic, to z pozostałych dwóch już nie (jakieś moduły) Było to, o ile kojarze, opisywane na forum
nie, sprawdzone u Mariusza. Jeżeli fachowiec przekręci licznik, to co najwyżej pozostaną ślady, które mogą świadczyć o możliwej ingerencji w stan licznika. Nie da się tego stwierdzić wprost, tak jak nie da się odtworzyć przebiegu oryginalnego. Mariusz "wie o co kaman".
ZTCP to jeśli wszystkie punkty, gdzie zapisany jest przebieg są wymienione to widać ślady - różni się nr VIN dla tych modułów i zaznaczony jest błąd, natomiast, gdy wymieniono tylko licznik, to z pozostałych modułów da sięodczytać realny przebiego - to zależy od tego jak dużo handlarz wyczytał na naszym forum.
Tak mi się coś kojarzy...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Co prawda nie robią tego handlarze, ale tak jak poprzednio, nie będę tu opisywał przypuszczeń Mariusza i moich wniosków. Raczej proszę o prostowanie na Forum informacji, że T4 może odczytać prawdziwy przebieg - nie zawsze.
Może to wprowadzić w błąd osoby dla których przebieg jest podstawowym wyznacznikiem stanu samochodu.
no mi nieumieją znaleźć tego modelu w ifotaxie (tak to sie chyba zwie) mają tylko 190 konne silniki benzynowe, gość chce mi go ubezpieczyć jako Rovera 75, czy to tak może być???
w/g mnie takie cus to troche nie bardzo,
o ile w przypadku naliczenia podatku w urzedzie celnym to mozna olac, ja mialem do 800 wpisany 420
ale w przypadku OC i jakiegos tffffffffuuuuuuu zdarzenia moga sie sluzby czepiac
spytaj gostka czy w takim przypadku nie bedzie potem problemu, a najlepiej kilku gostkow
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum