Wysłany: Sob Cze 27, 2009 21:42 [rover25 ??? ???]sprzeglo w roverze
odczuwam ze moj samochod jest slaby... szczegolnie przy podjezdzie pod gore wolno sie rozpedza sprawdzalem wszystyko po koleji swiece filtry itd. ogolnie zero ofektu
wiem ze szarpie mi na 1 i 2 czego powodem jest prawdopodobnie uszkodzenie sprzegla
czy dobrze diagnozuje ze po wymianie sprzegla samochod powinien odzyskac moc?
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Nie Cze 28, 2009 08:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 21:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam!,
Jakby się Tobie ślizgało sprzęgło to by śmierdziało paloną okładziną sprzęgła, przynajmniej mnie się tak wydaje...
wg. mnie odepnij MAF'a (przepływomierz) i sprawdź, czy dalej jest taki sam efekt.
skoro kolega wymieniał swiece, to pewnie przepływomierza nie ma, co nie zmienia faktu, że łatwiej byłoby nam gdybać, gdyby zgodnie z zasadami dodał informację o tym jaki ma silnik
sprzęgło nie ma wpływu na moc... gdyby to był problem sprzęgla, to albo miał byś problem z biegami, albo pod górę silnik by się ohoczo wkręcał, natomiast bez większego wpływu na prędkość samochodu...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Hmmm.... ja mam w swoim taki problem w gorące dni....zgubiłem małą tuleję przelotową między obudową filtra powietrza a "chwytakiem" powietrza i prawdopodobnie ciepłe powietrze z komory silnika jest zasysane w którym procentowo jest mniej tlenu i powietrze jest rzadsze jak śmiem przypuszczać. To ogólnie według mojej cudownej teorii w chwili obecnej zamula w ciepłe dni moją 1.4 8v rakietę
Może przy okazji ktoś mi powie że jestem w błędzie, to zaprzestanę szukać owej przelotki....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum