A sprawdzales jaka ma srednice wydech od Janspeeda? Jestes pewien ze ma 2,5"?
Skoro do 200 srednica jest wieksza od oryginalu, wiec do MG ZR 160 tez pewnie jest wieksza.
Trochę mnie dziwi te seryjne 2,5 cala w ZR, w hondzie VTI o tej samej mocy jest 2,25 w integrze to samo. 2,5 cala ludki zaczynają dopiero wkładać po uturbieniu i progu powyżej 200km bo za duża średnica w NA potrafi więcej zepsuć niż poprawić...
Nie powiem Ci czy ZR ma napewno 2,5", ktos tu pisal ze ma
2,25" to teraz u mnie jest, tylko jeszcze jest taka sprawa. Wyjscie z cata jest sporo mniejsze niz wyjscie ze srodkowej czesci. Czyli moze byc tak ze cat ma mniejsza srednice i to on odpowiada za zjawisko falowania. Porownujac srednice uszczelki na laczeniu cat - srodkowy a srodkowy - koncowy jest okolo 0,30" roznicy.
w NA często są stosowane związki żeby zwiększyć ciśnienie i usprawnić wyrzucanie spalin co jest akurat dobre chociaż jak to wygląda dokładnie u was to nie mam pojęcia bo nie widziałem na oczy wiec ciężko coś stwierdzić
_________________ Tomcata na części info na PW
Konrad_Zr160 [Usunięty]
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 15:23
2,5 cala to to nie ma chyba - ja mam owala zmierze to podam
gdzies jakis czas temu widzialem na forum linka do strony angielskiego sklepu gdzie można było dosać cały zestam Jansppeda...kolektor,sportowy kat,tłumik i ta intermediate pipe(chyba tak to sie nazywało ) całość kosztowała coś koło chyba 1 000 funtów...jesli ktos ma linka do tego sklepu to niech pusci na forum...z gory dzieki
troszke odswiezam ten temat i wiem ze Janspeed jest jedynym dobrym wyjsciem do VVC ale czemu to musi kosztowac 1 000 funtów rozumiem ze nic bardziej sensownego nigdzie nie znajde
dzisiaj dostałem odp od eltec...całkowity układ wydechowy z kolektorem 4-2-1 oraz dolotem K&N wycenili na 5 200 . . . wydaje mi sie to troche przesadzona cena... co o tym myślicie
PopeY, zdecydowanie ponad 200 PSów już o tym myślałem, tylko nie wiem czy to jest do zrobienia.
Gość
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 12:34
jasiu87 napisał/a:
PopeY, zdecydowanie ponad 200 PSów już o tym myślałem, tylko nie wiem czy to jest do zrobienia.
jest do zrobienia silnik od tomcata wklada obecnie stanley koledze maciekwawa do r200 rezultaty koszta i co z tego wyjdzie mozecie zobaczyc klika postow nizej...
PS stanleyrobil juz wczesniej taka przekladke autko jest obecnie wystawione na sprzedaz i taka samo przebieg z przekladki oraz o zwiazanych z tym problemach mozna poczytac rowniez w tym watku.
potrzebny mi jest kolektor , sportowy cat i ta intermediate pipe calos ok 590...funt spadł kosztuje 4,9 czyli całość ok 2900 i nawet niech przesyłka będzie kosztoac 300zł to zamkniemy sie w kwocie 3200 + 700zł za dolot K&N to jest 3900 czyli o 1300taniej niz eltec... chyba ze jakiejs czesci nie doliczylem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum