Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 130 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 18:43
Zazwyczaj wyłączam alarm z kluczyka i dopiero otwieram bagażnik, ale kilka razy zapomniałem i otwierałem z kluczyka bagażnik. Nic się nie dzieje, alarm się sam nie włącza.
no własnie jest czujnik przy bebenku i po co on tam jest , zauwazyłem ze przy ryglu zatrzaskowym w klapie tez jakies przewody sa podpiete po co to skoro mozna klape otwotzyc przy uzbroionym alarmie???
Ja w moim R 216 Coupe jeśli mam włączony alarm i otworze klape kluczem bez wyłączenia alarmu pilotem bądź centralnym to od razu zaczyna mi wyć jak opętany.
Raz prawie zawału dostałem....
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
A u mnie jest tak: jak mam alarm włączony i otworze bagażnik z kluczyka to alarm sie rozbraja ale nie otwiera żadnych drzwi a jak zamkne bagarznik to sie z powrotem sam uzbraja
_________________ NAWET JAK STOI ZJ....Y - JEST PIĘKNY....
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 20:21
denirok napisał/a:
A u mnie jest tak: jak mam alarm włączony i otworze bagażnik z kluczyka to alarm sie rozbraja ale nie otwiera żadnych drzwi a jak zamkne bagarznik to sie z powrotem sam uzbraja
U mnie jest tak samo. Na uzbrojonym alarmie jak otworze bagażnik z kluczyka i potem zamknę to 3 razy mrugają kierunki co oznacza że alarm znowu się uzbraja.
Raz też uzbroiłem alarm i otworzyłem maskę i po ponownym zamknięciu/trzaśnięciu alarm się uzbroił.
Moge potwierdzic,u mnie jest tak samo i w 400 i 75
w drzwiach kierowcy to ma dwie funkcje (przynajmniej w 200 i 400) jak padnie bateria, albo uszkodzi się pilot można otworzyć dzięki temu czujnikowi drzwi i też słuzy on do wprowadzania kodu awaryjnego). W zamku bagażnika to chyba ze względu na to żeby ktoś niosąc zakupy nie musiał dodatkowo używać pilota... odłączyć zawsze można
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1452 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Wto Sie 04, 2009 09:48
bolec0000 napisał/a:
no własnie jest czujnik przy bebenku i po co on tam jest , zauwazyłem ze przy ryglu zatrzaskowym w klapie tez jakies przewody sa podpiete po co to skoro mozna klape otwotzyc przy uzbroionym alarmie???
Te kabelki są po to, żeby centralka wiedziała, że otwierasz kluczykiem, z nie łomem
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
czyli jezeli zazbrajam alarm pilotem i potem otwieram bagaznik kluczkiemi alarm sie nie włancza to znaczy ze wszystko jest w porządku (a co bedzie jak ktos go otworzy nie kluczykiem ) tez nie bedzie alarm wył czy jest tak mądry ze rozpozna ze to złodziej i zadziała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum