Wysłany: Nie Sie 16, 2009 15:01 [R111] Nieszczelny zbiornik wyrównawczy w roverze
Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.1 Rok produkcji: wszystkie
Witam, szukałam podobnego tematu ale nie znalazłam.
Mam Rovera sli 111 i ze zbiornika wyrównawczego ( to się chyba tak nazywa) cieknie wszystko mi się zapowietrza a płyn nalany do maxa starcza na jakieś pół godziny jazdy. W warsztacie powiedzieli, że muszę wymienić ale znalezienie takiej części za rozsądną cenę nie jest łatwe. Może Wy mieliście już taki problem i wiecie gdzie szukać. Myślałam o zbiornikach z innych samochodów ale nie wiem co mogło by pasować.
Pomóżcie
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 01:00, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 15:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
miałem podobny problem,... ciekło co wlałem, ale z pod korka..co się okazało wcześniejszy właściciel założył korek od golfa bo nie mógł kupić do tego modelu oryginalnego.Gwint niby pasował i na pierwszy rzut oka wszystko było ok.Mieszkam prawie w górach i bardzo szybko silnik uzyskiwał temperaturę i praktycznie nie szło jeżdzić...nowy korek kosztował mnie chyba 35 złotych po wymienie nie ma problemu do dzisiaj.
link do aukcji na allegro korek zbiorniczka wyrównawczego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum