Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 145 Skąd: Warszawa-Gocław
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 12:50
dudus87 napisał/a:
ceremony, w tym autku to nie dziwne, jest dosyc wyzylowany i ktos mądry dokładnie wyliczył seryjny dolot żeby bylo jak najwięcej KM
Nie wiem czy dokladnym wyliczeniem mozna nazwac doprowadzenie zimnego powietrza do obudowy filtra, gdzie po drodze znajduje sie wielka pucha odbierajaca czesc tego co ma isc do filtra, a przed sama obudowa filtra jeszcze czesc z tego co zostalo wypuszcza pod maske
_________________ _____________________
MG ZR 180
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 12:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ceremony, w tym autku to nie dziwne, jest dosyc wyzylowany i ktos mądry dokładnie wyliczył seryjny dolot żeby bylo jak najwięcej KM
Nie wiem czy dokladnym wyliczeniem mozna nazwac doprowadzenie zimnego powietrza do obudowy filtra, gdzie po drodze znajduje sie wielka pucha odbierajaca czesc tego co ma isc do filtra, a przed sama obudowa filtra jeszcze czesc z tego co zostalo wypuszcza pod maske
a ludki się dziwią ze do NA wszędzie polecam seryjna puchę z wkładka np. K&N i dobry szczelny dolot
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 08:37
dobryziom napisał/a:
a ludki się dziwią ze do NA wszędzie polecam seryjna puchę z wkładka np. K&N i dobry szczelny dolot
I racje masz w 100%
Ja teraz swojego auta nie poznaje normalnie
[ Dodano: Pią Paź 09, 2009 09:37 ]
dobryziom napisał/a:
z wkładka np. K&N
No wlasnie z ta wkladka jest problem bo K&N nie robi tych wkladek do ZR 160 sa jeszcze jakies inne firmy ktore cos takiego maja i podobnie do K&N poprawiaja przeplyw powietrza?
[
No wlasnie z ta wkladka jest problem bo K&N nie robi tych wkladek do ZR 160 sa jeszcze jakies inne firmy ktore cos takiego maja i podobnie do K&N poprawiaja przeplyw powietrza?
ja mam seryjny filtr od ZRa 2.0 Diesla, bo lepiej pasowal, wiec moze sportowa wkladka tez bedzie pasowac od diesla
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 12:41
dobryziom napisał/a:
ceremony napisał/a:
[
czyli teoretycznie z Waszych wypowiedzi mozna wywnioskowac ze lepsza szczelnie zamknieta wkładka, lecz przy stozku jest dodatkowo miły dźwięk przy zassysaniu.Ja mam jeszcze w tym roku,zalezy jak finanse pozwolą zakupić BMC CDA 85-150 i do niego jeszcze wyprowadzić rure pod zderzak.może być miły ekefkt
[ Dodano: Sob Paź 10, 2009 19:47 ]
a i jeszcze jedno wie ktos jaka jest szerokosc osadzenia filtra 70 czy 75mm?? i chcialem jeszcze zapytac bo naprawde uzywalem funkcji szukaj i nic...jaka jest szerokosc wydechu...dowiedzialem sie ze 2,5" czyli 63,5cm to prawda (nie moge zmierzyc poniewaz nie mam chwilowo auta)
[ Dodano: Pon Paź 19, 2009 16:44 ]
ja najprawdopodobniej bede mial na sprzedaz nowke stozek SPARCO do MG ZR 160 ale pewnie to zwykłego ZR czy 200 lub 25 tez bedzie pasował....Jakby byl ktos zainteresowany to PW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum