Wysłany: Czw Paź 15, 2009 14:39 [Prawo pracy] [ konrola PIP ] Czego sie spodziewać?
Dzisiaj miałem telefon z PIP odnosnie kontroli w mojej firmie. Czy ktoś miał taką kontrole ? szczerze to nie wiem czego sie spodziewać.
Na pewno będą sprawdzać :
- charakter umów o pracę
- badania lekarskie + szkolenia BHP + stanowiskowe
- dokumentację z wypadków przy pracy
- regulamin pracy
- rozwiązania umow o pracy + świadectwa pracy
Co jeszcze mogą sprawdzać ? na co zwracac uwagę? wszystkie opinie bedą szczerze pomocne
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 14:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jakiego rodzaju działalność prowadzisz? Ilu zatrudniasz pracowników? Jakie zawierasz z nimi umowy? I najważniejsze, czy w ostatnim czasie kogoś zwolniłeś?
agencja pracy tymczasowej. Ludzie przychodza i odchodza aczkolwiek pelna dokumentacja jest prowadzona. od badan i bhp zaczynajac na swiadectwie pracy konczac.
Są to umowy o pracę tymczasową, oraz umowy zlecenie ( tam gdzie wolno)
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
michone, Na PW wysyłam Ci listę kontrolną dotyczącą kontroli agencji zatrudnienia przez PIP. Myślę, że temat został wyczerpany.
I nie obawiaj się mandatów, najpierw będą zalecenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum